Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 06:35
2522 citiri
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
FOTO Facebook / Apple

Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17, planificată inițial pentru 2025.

Primele cipuri pe 2nm ar putea fi introduse cel mai devreme în 2026, la lansarea seriei iPhone 18.

Informațiile, provenind din surse apropiate industriei și dezvăluite de Nguyen Phi Hung, un programator independent din Vietnam, sugerează că TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), partenerul Apple în producția de semiconductoare, se confruntă cu dificultăți semnificative în dezvoltarea și producția la scară largă a noii tehnologii. Aceasta vine în contextul în care Apple a fost prima companie care a implementat cipuri pe 3nm în modelele sale iPhone 15 Pro și 15 Pro Max lansate în 2023.

Noul chipset pe 2nmn, disponibil cel mai devreme în seria iPhone 18

Totuși, chiar și cu tehnologia existentă de 3nm, Apple nu a putut acoperi necesarul întregii serii iPhone 15, fiind forțată să utilizeze cipurile A16 Bionic pe 4nm pentru modelele iPhone 15 și 15 Plus. Se preconizează că acest model de diferențiere va continua, seria iPhone 16 urmând să folosească două versiuni ale tehnologiei 3nm pentru modelele sale Pro și non-Pro.

Pe de altă parte, se speculează că Qualcomm ar putea să depășească Apple în cursa pentru 2nm, dacă este dispus să plătească un preț premium pentru accesul la capacitatea limitată de producție a TSMC. Totuși, având în vedere că Qualcomm abia a trecut la 3nm pentru chipsetul său Snapdragon 8 Gen 4, este puțin probabil să facă un salt atât de rapid la 2nm.

Quarterly Report - Editia 4

Bug în iOS 17.5: fotografii șterse în urmă cu mult timp reapar pe iPhone-urile utilizatorilor
Bug în iOS 17.5: fotografii șterse în urmă cu mult timp reapar pe iPhone-urile utilizatorilor
Un bug ciudat afectează iPhone-urile recent actualizate la iOS 17.5. Mai exact, fotografii pe care utilizatorii le credeau șterse, acum pot fi găsite în galeria telefonului Pe de o parte,...
iOS 17.5: Ce actualizări importante vin pentru utilizatorii de iPhone
iOS 17.5: Ce actualizări importante vin pentru utilizatorii de iPhone
Apple a lansat recent noua versiune a sistemului de operare iOS, versiunea 17.5, aducând o mulțime de îmbunătățiri și upgrade-uri. Noul iOS 17.5 introduce suport pentru distribuția de...
#iphone, #ios, #smartphone, #apple , #iphone