Cum au reușit mai mulți indivizi fără bani să păcălească câteva firme la achiziționarea unor bunuri. Prejudiciul este uriaș

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 09:28
2629 citiri
Cum au reușit mai mulți indivizi fără bani să păcălească câteva firme la achiziționarea unor bunuri. Prejudiciul este uriaș
Reprezentanții IPJ Ilfov au transmis vineri, 23 septembrie, că mai multe persoane au fost duse la audieri într-un dosar de înșelăciune FOTO IPJ Ilfov

Reprezentanții IPJ Ilfov au transmis vineri, 23 septembrie, că mai multe persoane au fost duse la audieri și reținute într-un dosar de înșelăciune.

Practic, suspecții sunt bănuiți că ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale că au bani să plătească anumite mărfuri, prin emiterea de bilete la ordin și file CEC. În realitate, în conturile bancare, nu aveau bani pentru acestea.

IPJ Ilfov a efectuat 11 percheziții, iar 3 persoane au fost reținute în acest caz.

„La data de 21 septembrie a.c. polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 11 percheziții la domiciliile și sediile unor persoane fizice și respectiv juridice, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, în dauna a 5 persoane juridice.

Perchezițiile au fost efectuate în județul Ilfov (2), București (4), Galați (4) și Argeș (1).

În cauză, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, fiind conduse la sediu I.P.J. Ilfov, pentru cercetări, 4 persoane”, transmite IPJ Ilfov.

Totul s-a întâmplat pe parcursul mai multor luni de zile.

„Din cercetări s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2019 - ianuarie 2020, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 47 de ani, ar fi indus în eroare 5 persoane juridice, în cadrul unor relații comerciale având ca obiect achiziționarea de mărfuri, prin emiterea de bilete la ordin și file CEC, pentru care nu exista disponibil în conturile bancare, cauzând astfel un prejudiciu de peste 1.000.000 de lei.

La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 3 autovehicule și 103.000 lei.

În urma probatorului administrat, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de 3 persoane, respectiv 2 bărbați și o femeie, iar, ulterior, au fost prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cele trei persoane.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

La activități au participat și luptătorii serviciilor pentru acțiuni speciale din Ilfov, București, Tulcea și Vrancea”, mai transmite poliția.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un bărbat din Ilfov și-a agresat partenera, pe care a ținut-o cu forța în casă, împreună cu bebelușul ei
Un bărbat din Ilfov și-a agresat partenera, pe care a ținut-o cu forța în casă, împreună cu bebelușul ei
IPJ Ilfov a anunțat că un bărbat şi-a agresat concubina, pe care a ţinut-o cu forţa într-un imobil din Chiajna, împreună cu copilul de 10 luni. La sosirea poliţiştilor s-a baricadat...
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Președintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul PSD Marcel Ciolacu că racolează primari USR, sub amenințarea controalelor venite de la instituțiile statului. Acesta îl acuză pe...
#IPJ Ilfov, #audieri, #inselaciune , #stiri juridice