Monument al eroilor de un milion de lei

   

Municipiul Bistrita are, incepand de luni, un monument al eroilor neamului in valoare de un milion de lei, fara a calcula costurile legate de amplasarea acestuia si amenajarea aleilor care vor duce inspre statuie. Monumentul, realizat din bronz, sub forma de lumanare, a ajuns luni, la Bistrita, si urmeaza sa fie inaugurat in 25 octombrie, de Ziua Armatei.

Opera este semnata de artistul plastic Mircea Spataru, care a castigat un concurs de proiecte organizat in 2007, de fostul primar al municipiului Bistrita, Vasile Moldovan (PD-L). Sarcina de a-l inaugura va reveni, insa, noului primar, Ovidiu Cretu, de la PSD, potrivit caruia artistul plastic va incasa de la municipalitate, pentru opera sa, un milion de lei.

Acestei sume i se adauga lucrarile de amenajarea a platformei pe care va fi instalat monumentul in Piata Petru Rares si a aleilor pietonale, a caror valoare totala este estimata la peste 380.000 lei. Monumentul eroilor de la Bistrita rivalizeaza, din punct de vedere al costurilor, cu monumentul sub forma de cruce, pe care presedintele Consiliului Judetean, Liviu Rusu (PD-L), il construieste in Pasul Tihuta cu 1,15 milioane lei.

Daca monumentul ridicat de Primaria si Consiliul Local Bistrita a avut parte de un concurs de proiecte, forma celui de-al doilea a fost decisa in urma unei sugestii venite de la mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, care, inca de acum noua ani, isi dorea amplasarea unei cruci la Piatra Fantanele, loc devenit cunoscut datorita scriitorului Bram Stoker si personajului sau, contele Dracula.
Marti, 08 Septembrie 2009, ora 12:23
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Bogdan Mihai, secretarul comunei Micestii de Campie, a trecut poarta vesniciei
Cu nemarginita durere in inimi, deplangem trecerea fulgeratoare la cele vesnice a juristului Bogdan ...
VIDEO: Foc langa Biserica Evanghelica
S-au agitat spiritele in aceasta dimineata in jurul Bisericii Evanghelice. Un fum gros s-a ridicat ...
Doamna Minerva Cigu a trecut poarta vesniciei si isi continua Marea Calatorie!
aEuro Iubita mea mama MINERVA CIGU a ales sa-si continue Marea Calatorie. Trupul neinsufletit va fi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor