Avocatul lui ÎPS Teodosie susține că înregistrările apărute în spațiul public ar fi trunchiate: ”S-a încercat o decredibilizare”

Luni, 07 August 2023, ora 14:20
4514 citiri
Avocatul lui ÎPS Teodosie susține că înregistrările apărute în spațiul public ar fi trunchiate: ”S-a încercat o decredibilizare”
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului FOTO Hepta

Avocatul Arhiepiscopului Tomisului, Adrian Cuculis, afirmă că nu există şi nu a existat o relaţie de colaborare instituţională între Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie şi persoana din înregistrările apărute în spaţiul public, susţinând că s-a încercat o decredibilizare a lui ÎPS Teodosie şi a Arhiepiscopiei prin prezentarea unor înregistrări trunchiate.

Adrian Cuculis a venit cu precizări din partea clientului său, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, în legătură cu înregistrările apărute în spaţiul public în care ar exista un dialog între fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului Eugen Tănăsescu şi o persoană necunoscută.

“Nu există şi nu a existat niciodată o relaţie de colaborare instituţională între Înaltpreasfinţitul Teodosie şi persoana din înregistrările apărute în spaţiul public. Fără a face publice date care pot influenţa ancheta internă în desfăşurare, putem afirma totuşi că, fără ştirea conducerii Arhiepiscopiei Tomisului, interlocutoarea fostului purtător de cuvânt din înregistrările apărute în spaţiul public a exercitat, cel mai probabil din iniţiativă proprie, o formă de voluntariat, ajutând, ocazional, la Radio Dobrogea pe probleme tehnice de IT şi promovarea activităţilor Arhiepiscopiei. De asemenea, apreciem că, având în vedere că serviciile acesteia nu au mai fost solicitate, s-a încercat o decredibilizare a Înaltpreasfinţitului Teodosie şi a Arhiepiscopiei prin prezentarea unor înregistrări trunchiate şi posibil şi modificate, activitate generată în scop de răzbunare pentru faptul ca nu i-au mai fost solicitate serviciile. Facem această precizare bazându-ne pe faptul că înregistrările trunchiate au fost făcute după întreruperea relaţiilor dintre fostul purtător de cuvânt şi colaboratoarea sa”, a transmis avocatul Cuculis.

El a menţionat că informaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu intervenirea altor persoane în desfăşurarea normală a chestiunilor administrative din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului sunt respinse categoric de către Înaltpreasfinţitul Teodosie.

“În legătură cu numele doamnei consul Aneta Badiu, se cunoaşte faptul că Arhiepiscopia Tomisului organizează periodic călătorii ecumenice în Israel. Înaltpreasfinţitul Teodosie, personal, cât şi pelerinii aflaţi în Ţara Sfântă, în decursul timpului, au fost primiţi ocazional şi de către reprezentanţi ai României în Israel, relaţiile create fiind exclusiv protocolare. Astfel, având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public în legătură cu intervenirea altor persoane în desfăşurarea normală a chestiunilor administrative din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acestea sunt respinse categoric de către Înaltpreasfinţitul Teodosie. Buna organizare a Arhiepiscopiei Tomisului este prerogativa directă a Înaltpreafinţitului Teodosie şi toate deciziile administrative sunt luate după analizarea personală şi concretă a acestora”, a afirmat avocatul Arhiepiscopului Tomisului.

Preotul Eugen Tănăsescu a demisionat, joi, din funcţia de consilier media şi purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, după ce în presa locală au apărut înregistrări audio în care ar discuta cu o femeie despre o fostă clarvăzătoare, fost consul în Israel, care ar avea influenţă asupra IPS Teodosie. Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că face o anchetă internă pentru a afla cine a înregistrat convorbirile telefonice private.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#IPS Teodosie, #inregistrari, #clarvazatoare, #Eugen Tanasescu , #Stiri IPS Teodosie