CTP, despre un păcat grav comis de ÎPS Teodosie: ”Acela de Simonie”. Cum se pedepsește

Duminica, 03 Martie 2024, ora 11:59
5163 citiri
CTP, despre un păcat grav comis de ÎPS Teodosie: ”Acela de Simonie”. Cum se pedepsește
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie FOTO Hepta

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a judecat joi, 29 februarie, acuzațiile care i-au fost aduse Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a fost ”încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică” de către Arhiepiscopul Tomisului.

Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anunțat că arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va fi sancţionat pentru acţiunile din ultima perioadă, cu ”dojană sinodală scrisă”.

Cazul lui Teodosie a fost comentat pe rețelele sociale și de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

”Teodosie a dat o circulară, ca de la județeana de partid, cum că toți credincioșii săi trebuie să se roage și să țină post în săptămână de dulce, ca să fie făcut el mitropolit de către Sfântul Sinod, că în arhiepiscopie nu-i mai încape coada. Lăsând la o parte celelalte motive pentru care e judecat de Sf. Sinod, această blasfemie ar fi de-ajuns ca să fie dat afară din BOR.

Rugăciunea și postul sunt indisolubil legate de credința creștină. Aparțin lui Iisus Christos. Nu pot fi folosite administrativ, pentru a satisface păcatul Trufiei, de care Îpîs e plin până-n albul ochilor. O să creadă toți enoriașii săi mai tare și mai fierbinte în Iisus dacă vor fi mitropolitani în loc de arhiepiscopiști? Destui dintre ei, nu.

Porunca lui Teodosie mai înseamnă și alt păcat grav. Acela de Simonie: trafic cu lucruri considerate de Biserică drept bunuri spirituale, trafic cu obiecte sfinte, sau cu funcții ecleziastice. Se pedepsește cu excomunicarea, caterisirea”, a scris CTP pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, despre doctorul Cîrstoiu: "Corupt, plin de bani, un prostălău agresiv"
CTP, despre doctorul Cîrstoiu: "Corupt, plin de bani, un prostălău agresiv"
Cristian Tudor Poepscu e de părere că PSD și PNL sunt disperate să scape de Cătălin Cîrstoiu, candidatul celor două partide la Primăria București. "PSD și PNL nu mai știu cum să...
Adevărul despre ruptura dintre CTP și Recorder: ”Pe asta n-au vrut s-o vadă”
Adevărul despre ruptura dintre CTP și Recorder: ”Pe asta n-au vrut s-o vadă”
Cristian Tudor Popescu și Recorder au anunțat sfârșitul emisiunii Cap la Cap pe care jurnalistul o realiza împreună cu Anca Simina în rol de moderatoare. CTP a revenit cu precizări, în...
#IPS Teodosie, #ctp, #pacat , #stiri media