”Sfaturi” marca ÎPS Teodosie. Ce spune despre căsătoria cu o femeie divorțată

Joi, 08 Februarie 2024, ora 22:42
9184 citiri
”Sfaturi” marca ÎPS Teodosie. Ce spune despre căsătoria cu o femeie divorțată
ÎPS Teodosie FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului a afirmat joi seară, 8 februarie, că nu este normal ca un preot să împărtășească persoanele care fumează sau care trăiesc în concubinaj. ÎPS Teodosie a vorbit și despre femeile care au divorțat.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, într-o emisiune la Radio Dobrogea, dacă este normal ca un preot să-i împărtăşească pe cei care trăiesc în concubinaj sau care fumează. Ascultătorul care a pus întrebarea a precizat că preotul la care se referă şi-a motivat această decizie prin faptul că împărtăşania este pentru păcătoşi şi astfel îi poate schimba.

”Doamne-fereşte! Sper să nu fie de la noi. Nu am auzit aşa ceva, dar e bine să atenţionăm, să vedem cui aparţine pentru că este o practică neortodoxă aceasta. E ceva ca la protestanţi unde împărtăşania este simbol şi nu realitate”, a afirmat ÎPS Teodosie.

El a mai fost întrebat de către un alt ascultător dacă este un păcat să te cununi doar în biserică şi să nu faci cununia civilă.

”Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastre, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă. Să ne gândim poate se face vreun referendum, ca pentru familie. Este o lege care ne cere această prevedere să fie împlinită”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie a mai fost întrebat dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

”Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Deciziile oficiale luate de Sinodul BOR după scandalul ÎPS Teodosie-Vasile Bănescu. Ultimatumul primit de Arhiepiscopul Tomisului
Deciziile oficiale luate de Sinodul BOR după scandalul ÎPS Teodosie-Vasile Bănescu. Ultimatumul primit de Arhiepiscopul Tomisului
Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anunțat joi după amiază, 29 februarie, că arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va fi sancţionat pentru acţiunile din ultima...
CTP, ironic cu ÎPS Teodosie: ”Să interzică femeilor să se epileze pubian”
CTP, ironic cu ÎPS Teodosie: ”Să interzică femeilor să se epileze pubian”
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat miercuri, 28 februarie, că bărbatul trebuie să aibă barbă şi a precizat că „bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi”....
#IPS Teodosie, #Arhiepiscopia Tomisului, #impartasanie, #concubinaj, #casatorie, #femeie, #divort , #Stiri IPS Teodosie