Prefectul Constanţei reacționează la afirmațiile lui Teodosie despre vaccinare: ”Ar trebui să luminăm semenii, nu să îi îndrumăm pe calea întunericului şi a suferinţei”

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 17:33
3539 citiri
Prefectul Constanţei reacționează la afirmațiile lui Teodosie despre vaccinare: ”Ar trebui să luminăm semenii, nu să îi îndrumăm pe calea întunericului şi a suferinţei”

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a reacţionat după declaraţiile Arhiepiscopului Tomisului susținând că afirmațiile acestuia “se menţin în aceeaşi linie a incoerenţei spuselor unor figuri publice”.

Silviu Coşa a declarat vineri că această campanie de vaccinare, începută în România pe 27 decembrie, nu a încetat niciodată şi reprezintă singura cale către normalitate.

Anul trecut, pe 27 decembrie, debuta la nivelul întregii Europe, campania de vaccinare. În România, această campanie nu a încetat niciodată. Mai mult, ea a continuat, înregistrând în ultima perioadă un boost. Numai ieri s-au vaccinat trei mii de persoane, bună parte dintre ele cu primele doze. Este de altfel singura cale către normalitate, singura cale către o viaţă aşa cum era înainte de pandemie, singura cale pentru a ne ţine pe noi şi pe cei dragi departe de spitale şi de suferinţă.

Este cu atât mai îngrijorător faptul că în spaţiul public apar declaraţii referitoare la încetarea vaccinării. Din păcate, aceste declaraţii se menţin în aceeaşi linie a incoerenţei spuselor unor figuri publice tocmai acum, în aceste momente dificile, în care cu toţii ar trebui să fim preocupaţi să ne ajutăm şi să luminăm semenii, nu să îi îndrumăm pe calea întunericului şi a suferinţei”, a afirmat prefectul.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat într-o emisiune la Radio Dobrogea, că Uniunea Europeană ar fi anunţat încetarea vaccinării.

“Aşa este. Eu cred şi trebuie să fac un apel la jurişti să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul şi au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Şi sunt atâtea urmări negative. Deci aceşti oameni ar trebui, credincioşii noştri, să se adreseze în masă justiţiei. Au fost atâtea sentinţe care au arătat că este fără temei constituţional această interdicţie a nevaccinaţilor. (…) Am citit clar că Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin şi a obligativităţii vaccinului?”, a transmis ÎPS Teodosie.

El crede că aceste anunţuri ale autorităţile de introducere a unor interdicţii pentru nevaccinaţi au rolul de a-i determina pe aceştia să se vaccineze.

“Vă spun să nu vă speriaţi. Aveţi tot dreptul să alegeţi. Nu trebuie să fiţi obligaţi. Nu este constituţional, nu este legal. De aceea, nu vă mai speriaţi. Mergeţi şi, dacă vi se interzice, faceţi sesizare şi vă vor apăra. Sunt mulţi avocaţi care vor să vă apere. (…) Este o neorânduială în această forţare care este nefirească, fără temei şi cu rolul de a speria ca să vă vaccinaţi forţat. Nu acceptaţi. Avem personalitate de sine fiecare, sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi chiar de legile europene. Nici legile europene nu ne obligă la vaccin”, a mai declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Citeste si:
Geantă suspectă, abandonată pe un bulevard din Constanța. Pirotehniștii au ajuns la fața locului VIDEO
Geantă suspectă, abandonată pe un bulevard din Constanța. Pirotehniștii au ajuns la fața locului VIDEO
O geantă suspectă a fost găsită, vineri după-amiază, pe un bulevard extrem de circulat din municipiul Constanţa, iar autorităţile au delimitat zona pentru a fi verificată de către...
”Dorel” a renovat o policlinică din Constanța: Polița oglinzii montată inutil sub robinetul chiuvetei
”Dorel” a renovat o policlinică din Constanța: Polița oglinzii montată inutil sub robinetul chiuvetei
Lucrările de renovare la Policlinica 2 din Constanța au fost făcute de mântuială. Bateria pentru lavoar a fost montată în perete deasupra suportului ceramic, imediat sub oglindă,...