Kievul susține că Iranul ar fi trimis experți în operarea dronelor kamikaze în Rusia

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 11:23
1884 citiri
Kievul susține că Iranul ar fi trimis experți în operarea dronelor kamikaze în Rusia
Iranul şi Federaţia Rusă au ajuns la un acord privind trimiterea pe teritoriul Rusiei a unor experţi în operarea dronelor de atac FOTO: Twitter

Iranul şi Federaţia Rusă au ajuns la un acord privind trimiterea pe teritoriul Rusiei a unor experţi şi instructori în operarea dronelor de atac de fabricaţie iraniană, a acuzat joi armata ucraineană.

Experţii trimişi în Rusia, pe lângă faptul că sunt instruiţi în operarea dronelor Shahed-136, pe care Moscova le utilizează deja în Ucraina, vor ajuta de asemenea trupele ruse în mânuirea dronelor Arash-2, aparate de a doua generaţie, mai puternice şi mai precise, care ar putea fi desfăşurate în viitor, susţine Statul Major ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Armata ucraineană nu precizează unde anume pe teritoriul Rusiei au fost trimişi experţii iranieni şi nici cum au obţinut aceste informaţii, dar miercuri a afirmat că a doborât în total 223 de drone kamikaze "Shahed-136" de fabricaţie iraniană în ultimele 36 de zile.

"Din momentul în care prima dronă kamikaze de fabricaţie iraniană "Shahed-136" a fost doborâtă pe teritoriul Ucrainei (la 13 septembrie, în Kupiansk), unităţile de apărare antiaeriană ucrainene şi alte unităţi ale Forţelor de apărare din Ucraina au distrus 223 de vehicule aeriene fără pilot", precizează Statul Major ucrainean.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, forţele ucrainene au respins atacuri ale trupelor ruse în diferite zone ale ţării, în special în est, Bilohorivka (regiunea Lugansk) şi Bahmut, Bahmutskoe, Klişcevka, Krasnohorivka, Novomihailovka, Nevelske, Opîtne şi Marinka, în regiunea Doneţk.

În acelaşi timp, forţele ruse au efectuat 11 lovituri cu rachete şi 28 de lovituri aeriene, precum şi peste 65 de atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă în cursul ultimelor 24 de ore, conform aceloraşi surse.

Peste 25 de oraşe şi aşezări au fost atacate în acelaşi interval de timp pe întreg teritoriul ucrainean, inclusiv în Zaporojie (sud), unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Rusia a utilizat în ultimele atacuri împotriva Ucrainei rachete de croazieră ghidate, rachete aer-sol şi antiaeriene. Statul Major ucrainean a acuzat Rusia că a lansat miercuri zece drone Shahed-136 de pe teritoriul belarus asupra Ucrainei, dintre care opt au fost doborâte.

Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#Iran, #experti, #drone, #kamikaze, #Rusia, #kiev , #Razboi Ucraina