UPDATE Informații contradictorii despre elicopterul președintelui iranian. Starea lui Ebrahim Raisi, incertă VIDEO

Duminica, 19 Mai 2024, ora 21:24
20968 citiri
UPDATE Informații contradictorii despre elicopterul președintelui iranian. Starea lui Ebrahim Raisi, incertă VIDEO
Ebrahim Raisi, preşedintele Iranului FOTO X

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi a ”a avut o aterizare dificilă” duminică, 19 mai, a informat televiziunea de stat iraniană, fără a da imediat detalii, relatează AP.

UPDATE Echipaje militare se îndreaptă spre locul exact al prăbuşirii elicopterului care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi, a declarat un comandant militar din regiune, potrivit agenţiei de ştiri a statului, IRNA, citată de CNN.

La locul prăbuşirii a fost recepţionat un semnal de la elicopter şi de pe telefonul mobil al unuia dintre membrii echipajului, potrivit comandantului Corpului Gardienilor Revoluţiei pentru provincia Azerbaidjanul de Est, unde s-a produs accidentul.

"Forţele militare se îndreaptă spre locaţie şi speră să primească veşti bune", a declarat comandantul, potrivit IRNA.

UPDATE Turcia trimite echipamente de căutare și salvare pentru a ajuta la găsirea președintelui și ministrului de externe iranian.

Un elicopter de căutare și salvare cu vedere pe timp de noapte, 32 de salvatori și șase vehicule au fost trimise spre Iran, a anunțat agenția de dezastre a țării.

Alți 15 salvatori au fost puși în alertă în cazul în care sunt necesari, a adăugat acesta.

Și Qatarul este gata să ofere „toate formele de sprijin” eforturilor de căutare ale Iranului, a declarat ministerul de externe din Qatar într-un comunicat.

Arabia Saudită și Rusia au lansat, de asemenea, declarații care oferă un sprijin similar.

UPDATE Semiluna Roșie a Iranului a negat informația televiziunii de stat iraninene despre găsirea elicopterului prăbușit.

Un oficial al Semilunii Roșii iraniene, care se află în zona unde se desfășoară operațiunile de căutare, a declarat că „mass-media locală” a fost responsabilă pentru rapoartele neconfirmate conform cărora elicopterul ar fi fost găsit.

Unele surse spun că echipele de căutare și salvare se află la aproximativ doi kilometri de o zona unde există posibilitatea de a găsi elicopterul.

UPDATE Elicopterul care s-a prăbușit a fost găsit de echipele de căutare, a informat televiziunea iraniană de stat, duminică seară.

Detalii despre persoanele aflate la bord nu au fost făcute publice.

Oficialii iranieni au vorbit cu două persoane care se aflau în acelaşi elicopter cu preşedintele Ebrahim Raisi, a declarat vicepreşedintele iranian pentru afaceri executive Mohsen Mansouri pentru agenţia semi-oficială de presă FARS.

Ei spun că au luat contact ”de mai multe ori” cu un pasager şi cu un membru al echipajului de zbor la scurt timp după prăbuşire, ceea ce indică faptul că incidentul ”nu a fost grav”, a declarat Mansouri.

Trei elicoptere zburau pe aceeaşi rută înainte ca două să piardă contactul cu elicopterul lui Raisi, a declarat Mansouri.

”Ministerul Comunicaţiilor şi alte agenţii de securitate au identificat zona incidentului pe o rază de 2 kilometri. Din cauza condiţiilor meteorologice, accesul în zonă este dificil”, a spus el.

UPDATE Uniunea Europeană a activat serviciul de cartografiere prin satelit Copernicus EMS ca răspuns la accidentul de elicopter în care se afla preşedintele Ebrahim Raisi, în urma unei "cereri de asistenţă din partea Iranului", a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, într-o postare pe X.

UPDATE Forțele iraniene, în apropierea locului accidentului

Forțele iraniene spun că sunt acum „aproape” de locul unde se presupune că s-a produs incidentul. Terenul muntos și condițiile meteorologice nefavorabile au îngreunat echipele de căutare să ajungă la fața locului. Dar forțele de frontieră iraniene au spus că echipele lor de căutare și salvare sunt acum aproape de posibilul loc al „incidentului”, deși elicopterul nu a fost încă localizat.

Purtătorul de cuvânt al președintelui cere „răbdare, rugăciune și încredere”

Purtătorul de cuvânt al președintelui Iranului a declarat: „Ne confruntăm cu condiții dificile și complicate. Este dreptul oamenilor și al presei să fie la curent cu ultimele știri despre accidentul de elicopter al președintelui”, a spus Ali Bahadori Jahromi.

„Totuși, conform coordonatelor locului accidentului și a condițiilor meteo, nu există noutăți până acum.

„În aceste momente, răbdarea, rugăciunea și încrederea în grupurile de ajutor sunt calea de urmat.”

Liderul Suprem spune publicului să nu-și facă griji

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, s-a adresat iranienilor.

„Sperăm că Dumnezeu Atotputernic îl va întoarce pe respectatul și onorabilul președinte și pe tovarășii săi în brațele națiunii. Toată lumea ar trebui să se roage pentru sănătatea acestui grup de slujitori”, a spus el.

„Poporul iranian nu ar trebui să-și facă griji, nu va exista nicio întrerupere în activitatea țării.”

Potrivit constituției, vicepreședintele își asumă puterea în cazul decesului unui președinte, urmând să se organizeze alegeri.

UPDATE Televiziunea de stat întrerupe programul obișnuit

Televiziunea de stat din Iran și-a suspendat programul obișnuit și, în schimb, difuzează imagini cu eforturile de salvare, precum și cu mulțimi de credincioși care recită rugăciuni în Sfântul Altar al Imamului Reza din orașul Mashhad, orașul natal al președintelui Raisi.

Președintele Azerbaidjenului, profund tulburat

Președintele azer Ilham Aliyev, care a fost cu președintele iranian Raisi înainte de prăbușire de astăzi, s-a declarat profund tulburat de vești. El a spus că rugăciunile sale sunt pentru Raisi și restul delegației și că „în calitate de țară vecină, prietenă și frățească, Azerbaidjanul este pregătit să ofere orice asistență necesară”.

Președintele Raisi se afla în vizită în Azerbaidjan pentru a inaugura un al treilea baraj la granița dintre cele două țări. Relațiile nu sunt însă simple - anul trecut, fiecare a expulzat câte patru dintre diplomații și au existat și tensiuni legate de faptul că Azerbaidjanul a deschis o ambasadă în Israel în martie 2023.

UPDATE Președintele Biden a fost informat de accident

Președintele american Joe Biden a fost informat cu privire la informațiile conform cărora președintele iranian a fost implicat într-un accident de elicopter, potrivit Casei Albe. Departamentul de Stat a spus că „urmărește îndeaproape” situația.

Garda Revoluționară, desfășurată

Iranul a desfășurat membri ai Corpului Gărzii Revoluționare Islamice și ai forțelor armatei în zona de căutare pentru a ajuta la căutarea elicopterului. În jur de 40 de echipe de căutare și salvare, echipe medicale și drone au fost, de asemenea, desfășurate.

Viețile celor de la bord „în pericol”

Viețile președintelui Raisi, ale ministrului de externe Hossein Amir Abdollahian și ale celorlalți pasageri sunt „în pericol în urma prăbușirii elicopterului”, a declarat un oficial iranian pentru Reuters. Televiziunea de stat iraniană a reiterat că încă nu există informații despre soarta celor aflați la bordul elicopterului prăbușit și că orice deces sau rănire nu poate fi confirmată în acest moment.

„Suntem încă plini de speranță, dar informațiile care vin de la locul accidentului sunt foarte îngrijorătoare”, au spus aceștia.

Salvatorii sunt așteptați să ajungă la fața locului mai târziu în această seară, potrivit televiziunii de stat, dar deja a căzut întunericul și condițiile meteorologice sunt proaste.

Moment sensibil pentru Iran

Este un moment sensibil în Iran pentru o criză de această natură. Țara s-a confruntat cu ani de proteste în masă din cauza unei economii în dificultate și a drepturilor femeilor. De asemenea, se află în centrul tensiunilor și conflictelor tot mai mari din Orientul Mijlociu, deoarece sprijină grupuri de proxy, inclusiv rebelii Houthi din Yemen și Hezbollah din Liban.

Propagandiștii ruși răspândesc informații false despre prăbușirea elicopterului din Iran

Agențiile de presă și propagandiștii ruși s-au grăbit să răspândească afirmații neverificate despre prăbușirea elicopterului, scrie James Kilner, inclusiv că președintele Raisi a murit și că ar fi putut fi vorba despre un asasinat, arătând cu degetul spre SUA.

„Raisi s-a prăbușit accidental în ceață, iar Fico a fost împușcat de un bunic nebun”, a scris Margarita Simonian, unul dintre propagandiștii preferați ai lui Vladimir Putin, pe canalul său de Telegram. „Nenorocirea se întâmplă, dar se întâmplă cel mai fiabil atunci când este realizat cu o pregătire atentă.”

UPDATE Operațiunile aeriene de căutare, întrerupte

Elicopterul care a aterizat forțat și în care se presupune că se afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi şi ministrul de externe, Hossein Amir-Abdollahian, încă nu a fost localizat și încet, încet se lasă noaptea în zonă.

Noi grupuri de salvare și alpiniști s-au alăturat echipelor de salvare, dar căutarea aeriană a fost întreruptă cu ceva timp în urmă din cauza vremii nefavorabile. Toate operațiunile de salvare se desfășoară în prezent pe sol. Echipe medicale au fost, de asemenea, trimise la locul de căutare, a spus ministrul sănătăţii din ţară.

„Am desfășurat echipe medicale și suntem gata să tratăm răniții atunci când elicopterul este localizat”.

Departamentul de Stat al SUA „urmărește informațiile”

Departamentul de Stat al SUA a declarat că „urmărește îndeaproape rapoartele despre o posibilă aterizare forțată a unui elicopter în Iran în care se află președintele și ministrul de externe iranian”.

UPDATE Căutări intense erau în desfăşurare duminică după-amiază în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia pare că se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe, Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Ultima poziţie a elicopterul dispărut într-o zonă muntoasă este cunoscută cu aproximaţie, respectiv pădurea Dizmar din apropierea oraşului Varzaghan, dar căutările sunt îngreunate de condiţiile meteo nefavorabile, în special ceaţă densă, a declarat la televiziunea de stat ministrul iranian de interne Ahmed Vahidi, care a mai spus că au existat unele contacte cu ocupanţii elicopterului, fără a oferi detalii.

Ministrul de interne a confirmat o ”aterizare forţată” a respectivului elicopter, dar a evitat să confirme şi faptul că preşedintele Raisi se afla la bordul aparatului, deşi relatările din mass-media converg în această direcţie. Între timp, inclusiv televiziunea de stat iraniană a transmis, potrivit AFP, că "un accident a survenit cu elicopterul care transporta preşedintele" în regiunea Jofa.

Un oficial iranian neprecizat, care a vorbit agenţiei Reuters cu condiţia anonimatului, a declarat că elicopterul în care se afla preşedintele s-a ”prăbuşit” în munţi şi că vieţile celor de la bord - confirmând că printre ei se află şi ministrul de externe - sunt în pericol. ”Avem încă speranţe, dar informaţiile care vin de la locul prăbuşirii sunt foarte îngrijorătoare”, a indicat acest oficial.

Potrivit relatărilor din mass-media, două din convoiul de trei elicoptere care transportau oficiali iranieni într-o vizită în nord-vestul ţării au aterizat fără probleme în oraşul Tabriz, nu însă şi elicopterul la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian şi guvernatorul regiunii vizitate.

UPDATE Echipele de salvatori din Iran încearcă să ajungă la elicopterul implicat în "incident", a precizat televiziunea de stat.

Televiziunea de stat iraniană difuzează rugăciuni "pentru siguranța președintelui"

Se pare că echipele de salvare caută elicopterul dispărut în jurul unei mine de cupru.

Dar ceața densă - și acum ploaia puternică - creează noi complicații în eforturile de căutare. Se crede că vizibilitatea este mai mică de cinci metri în jurul minei de cupru Sangun, unde salvatorii caută în prezent.

Mina este situată pe un teren muntos și împădurit.

Drone trimise în cadrul eforturilor de căutare

Semiluna Roșie iraniană a trimis drone pentru a ajuta la localizarea elicopterului, a declarat șeful acesteia, Babak Mahmoudi.

El a adăugat că accidentul a avut loc în zona Kalibar și Warzghan.

"Dronele și echipele de salvare ale Semilunii Roșii au fost trimise la fața locului. Investigăm, de asemenea, problema și vom fi noi înșine acolo", a adăugat Mahmoudi.

"Rapoartele indică faptul că a avut loc un accident, iar echipele ar trebui să fie prezente la fața locului pentru a efectua investigații."

16 echipe de salvare îl caută pe președinte

Șaisprezece echipe de salvare caut elicopterul președintelui, potrivit agenției de presă de stat iraniene.

"Șaisprezece echipe de salvare au fost trimise în zonă, dar din cauza zonei dificile de acces și a condițiilor meteorologice nefavorabile, în special ceața densă, operațiunea de căutare și salvare va dura mai mult timp", a relatat IRNA.

Ministrul iranian de interne Ahmad Vahidi a oferit o actualizare a situației la televiziunea de stat.

"După ce a inaugurat barajul, președintele se întorcea când elicopterul care îl transporta a făcut o aterizare dificilă din cauza vremii cețoase din zonă", a declarat Vahidi. "Mai multe echipe de salvare se îndreaptă spre zona incidentului, dar din cauza ceții și a condițiilor meteo nefavorabile, va dura ceva timp pentru a ajunge la elicopter".

"Eforturile sunt în curs de desfășurare și sperăm să ajungem la o rezolvare în curând", a adăugat el. "Este o zonă complicată, iar stabilirea contactului este dificilă. Așteptăm ca echipele să ajungă în zonă pentru mai multe informații".

Alte surse spun că ar fi vorba despre un elicopter din suita președintelui. Nu au existat precizări imediate cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu aparatul și nici la persoanele aflate la bord. Agențiile de știri semioficiale au oferit explicații diferite pentru ceea ce s-a întâmplat.

Știrea inițială:

Raisi se deplasa în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est. Televiziunea de stat a descris zona în care s-a produs incidentul ca fiind în apropiere de Jolfa, un oraș aflat la granița cu Azerbaidjan, la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de capitala iraniană, Teheran.

Televiziunea de stat și postul de știri IRNA au declarat că ministrul de externe Hossein Amirabdollahian, guvernatorul Azberbaijanului de Est Malik Rahmati și Mohammed Ali Ale-Hashem, imamul din Tabriz, se aflau la bordul elicopterului care a suferit o „aterizare dură”.

Alte două elicoptere care călătoreau în convoi au aterizat în siguranță, a declarat oficialul municipal Ali Zakari presei.

Ceața aspră și condițiile meteorologice dificile îngreunează operațiunile de salvare în zonă, care vor dura „un timp”, a adăugat presa de stat.

Alte surse au oferit versiuni contradictorii ale incidentului, Mehr susținând că președintele a aterizat în siguranță în Tabriz.

Raisi fusese în Azerbaidjan duminică dimineața devreme pentru a inaugura un baraj împreună cu președintele azer Ilham Aliev. Barajul este al treilea pe care cele două națiuni l-au construit pe râul Aras.

Iranul folosește mai multe tipuri de elicoptere în misiuni oficiale, dar sancțiunile internaționale îngreunează obținerea de piese de schimb pentru ele. Flota sa aeriană militară datează în mare măsură înainte de Revoluția Islamică din 1979.

Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, este văzut ca un protejat al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, iar unii analiști au sugerat că l-ar putea înlocui pe liderul în vârstă de 85 de ani după moartea sa sau demisia din funcție.

Teheranul dă vina pe SUA pentru moartea președintelui Raisi
22.05.2024 00:07 - Teheranul dă vina pe SUA pentru moartea președintelui Raisi
Elicopterul președintelui Iranului a suferit o „defecțiune tehnică”, evidențiind lupta continuă a Iranului de a obține piese de schimb pentru flota sa de avioane și elicoptere...
Trupul președintelui iranian a ajuns la Teheran. Mii de persoane au blocat străzile VIDEO
21.05.2024 16:10 - Trupul președintelui iranian a ajuns la Teheran. Mii de persoane au blocat străzile VIDEO
Trupul președintelui iranian Ebrahim Raisi, decedat duminică într-un accident de elicopter, a fost adus marți, 21 mai, la Teheran, unde au loc ceremoniile funerare. Mii de persoane îndoliate...
Țara NATO care anunță zi de doliu național după moartea președintelui Iranului, în accidentul aviatic
20.05.2024 23:56 - Țara NATO care anunță zi de doliu național după moartea președintelui Iranului, în accidentul aviatic
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni, 20 mai, o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează AFP. ”În...
Femeile iraniene au sărbătorit moartea președintelui Raisi. "Măcelarul din Teheran" le-a ucis mame, tați, fii și fiice VIDEO
20.05.2024 21:50 - Femeile iraniene au sărbătorit moartea președintelui Raisi. "Măcelarul din Teheran" le-a ucis mame, tați, fii și fiice VIDEO
Zeci de femei iraniene au postat luni, 20 mai, videoclipuri pe rețelele sociale în care apar sărbătorind moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi și spun bucuroase că dansează pe...
Momentul în care o dronă turcească găsește epava elicopterului care s-a prăbușit cu președintele Iranului la bord VIDEO
20.05.2024 20:34 - Momentul în care o dronă turcească găsește epava elicopterului care s-a prăbușit cu președintele Iranului la bord VIDEO
Autoritățile turce au făcut publice imagini cu momentul în care a fost găsită epava elicopterului în care se afla Ebrahim Raisi, președintele iranian. Aeronava a fost descoperită de o...
Când vor avea loc funeraliile președintelui iranian Ebrahim Raisi, mort în accidentul de elicopter
20.05.2024 17:31 - Când vor avea loc funeraliile președintelui iranian Ebrahim Raisi, mort în accidentul de elicopter
Funeraliile preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, mort duminică într-un accident de elicopter, urmează să înceapă marţi, 21 mai, la Tabriz, în nord-vestul ţării, a anunţat luni, 20 mai,...
Elicopterul președintelui iranian Ebrahim Raisi, a fost căutat ore bune cu drona, sateliți de geolocalizare și zeci de salvatori
20.05.2024 15:59 - Elicopterul președintelui iranian Ebrahim Raisi, a fost căutat ore bune cu drona, sateliți de geolocalizare și zeci de salvatori
Accidentul de elicopter în care a murit preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, se crede că a avut loc duminică între orele locale 13:30 şi 14:00 (10:30 GMT), când Raisi a părăsit oraşul...
Moartea președintelui iranian va declanșa o luptă pentru putere cu miză mare. Se anunță o confruntare internă între clerici și militari
20.05.2024 15:50 - Moartea președintelui iranian va declanșa o luptă pentru putere cu miză mare. Se anunță o confruntare internă între clerici și militari
În urmă cu trei ani, când Ebrahim Raisi a câștigat președinția în urma unor alegeri fraudate, unii iranieni au crezut că este o treaptă spre o poziție mai importantă. Ali Khamenei,...
Președintele Poloniei după prăbușirea elicopterului în Iran și decesul președintelui Raisi: ”Puține națiuni au pagini atât de tragice în istoria lor”
20.05.2024 14:35 - Președintele Poloniei după prăbușirea elicopterului în Iran și decesul președintelui Raisi: ”Puține națiuni au pagini atât de tragice în istoria lor”
Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, se numără printre primii lideri europeni care au comentat accidentul de elicopter din Iran, în care şi-au pierdut viaţa preşedintele Ebrahim Raisi şi...
Omul care știe totul despre armele nucleare ale Iranului a fost numit ministru interimar la Externe
20.05.2024 13:15 - Omul care știe totul despre armele nucleare ale Iranului a fost numit ministru interimar la Externe
Adjunctul ministrului iranian de Externe şi negociatorul-şef al Iranului în domeniul nuclear, Ali Bagheri Kani, a fost numit luni, 20 mai, ministru de Externe interimar, în urma decesului...
Adevărul despre președintele Iranului, mort în accident aviatic. Ce nu s-a spus despre „măcelarul din Teheran”
20.05.2024 12:55 - Adevărul despre președintele Iranului, mort în accident aviatic. Ce nu s-a spus despre „măcelarul din Teheran”
Moartea lui Ebrahim Raisi, cel de-al optulea președinte al Iranului de după Revoluția Islamică, a făcut înconjurul lumii. O parte a presei de la Teheran, controlată de stat, îl numește...
Oficial din Israel despre moartea președintelui Iranului Ebrahim Raisi: ”N-am fost noi”. Condoleanțe de la Putin, Xi Jinping și Erdogan
20.05.2024 12:16 - Oficial din Israel despre moartea președintelui Iranului Ebrahim Raisi: ”N-am fost noi”. Condoleanțe de la Putin, Xi Jinping și Erdogan
Israelul nu a fost implicat în moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter în care şi-au pierdut viaţa mai mulţi membri ai anturajului său, inclusiv ministrul...
Consecințele morții liderului suprem al Iranului asupra războiului din Orientul Mijlociu. Valentin Naumescu: ”Scenariul pe care se miza era cu totul altul”
20.05.2024 11:44 - Consecințele morții liderului suprem al Iranului asupra războiului din Orientul Mijlociu. Valentin Naumescu: ”Scenariul pe care se miza era cu totul altul”
Moartea neașteptată a liderului Iranului într-un accident de elicopter ar ”tulbura și mai mult contextul din Orientul Mijlociu, acum în plin război Hamas-Israel”, apreciază Valentin...
Cine a fost preşedintele iranian Ebrahim Raisi, mort într-un accident de elicopter. „Pilon al unui sistem care încarcerează, torturează şi ucide oameni”
20.05.2024 10:14 - Cine a fost preşedintele iranian Ebrahim Raisi, mort într-un accident de elicopter. „Pilon al unui sistem care încarcerează, torturează şi ucide oameni”
Ebrahim Raisi, preşedintele Iranului care a murit la vârsta de 63 de ani într-un accident de elicopter, a urcat în teocraţia iraniană de la procuror ultraconservator la preşedinte...
Echipele de salvare au găsit elicopterul în care a murit Ebrahim Raisi. Aeronava s-a izbit de un vârf de munte FOTO/VIDEO
20.05.2024 09:44 - Echipele de salvare au găsit elicopterul în care a murit Ebrahim Raisi. Aeronava s-a izbit de un vârf de munte FOTO/VIDEO
Salvatorii iranieni au găsit, luni dimineața, 20 mai, rămășițele elicopterului în care se afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi. Elicopterul s-a prăbușit într-o zonă muntoasă...
Cine e Mohammad Mokhber, cel care va deveni preşedintele interimar al Iranului după moartea lui Ebrahim Raisi VIDEO
20.05.2024 08:55 - Cine e Mohammad Mokhber, cel care va deveni preşedintele interimar al Iranului după moartea lui Ebrahim Raisi VIDEO
După moartea lui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, Mohammad Mokhber, în vârstă de 68 de ani, primul vicepreşedinte al Iranului, ar urma să devină, potrivit Constituţiei...
Oficial: Președintele Iranului a murit în accidentul de elicopter
20.05.2024 07:59 - Oficial: Președintele Iranului a murit în accidentul de elicopter
Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea elicopterului care îi transporta, într-o zonă muntoasă şi pe...
„Niciun semn” de viață umană în elicopterul care l-a transportat pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi, anunță televiziunea de stat VIDEO
20.05.2024 07:10 - „Niciun semn” de viață umană în elicopterul care l-a transportat pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi, anunță televiziunea de stat VIDEO
Niciun semn de viață umană în elicopterul în care s-a aflat preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi care s-a prăbuşit duminică, 19 mai, în nord-vestul Iranului, potrivit televiziunii de...
”Dacă președintele iranian este în viață, presa de stat ar confirma imediat”. Speculații după incidentul aviatic în care a fost implicat Ebrahim Raisi
19.05.2024 22:55 - ”Dacă președintele iranian este în viață, presa de stat ar confirma imediat”. Speculații după incidentul aviatic în care a fost implicat Ebrahim Raisi
Fostul ministru al Apărării din Marea Britanie, Tobias Ellwood, a comentat duminică seară, 19 mai, situația din Iran, respectiv incidentul aviatic în care a fost implicat președintele...
UE a activat serviciul de cartografiere prin satelit Copernicus EMS, la cererea Iranului, după incidentul aviatic în care a fost implicat președintele Ebrahim Raisi
19.05.2024 22:25 - UE a activat serviciul de cartografiere prin satelit Copernicus EMS, la cererea Iranului, după incidentul aviatic în care a fost implicat președintele Ebrahim Raisi
Uniunea Europeană a activat serviciul de cartografiere prin satelit Copernicus EMS ca răspuns la accidentul de elicopter în care se afla preşedintele Ebrahim Raisi, în urma unei "cereri de...
#Iran, #incident, #elicopter, #aterizare fortata, #presedinte Ebrahim Raisi, #elicopter prabusit Iran , #Iran
  1. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  2. Bisericile germanilor din Banat sunt rase de pe suprafața pământului. Se pierde un patrimoniu imens VIDEO
  3. Probleme mari pentru Putin: Vești groaznice legate de portavionul Rusiei ”Amiralul Kuznețov” VIDEO
  4. Cum i-a obligat Macron pe francezi să aleagă între ”ciumă” și ”holeră” politică
  5. Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
  6. Tradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
  7. Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
  8. Ucraina este prinsă într-o capcană strategică a Rusiei. Un expert în securitate explică ce trebuie să facă pentru a câștiga războiul
  9. Debarcaderul plutitor al armatei americane pentru ajutoare în Gaza nu poate fi folosit în condiții de mare agitată. „Au calculat greșit“
  10. Hoț prins de polițiști când ieșea din casa pe care o jefuise. Le-a mărturisit și alte infracțiuni care se lasă cu dosar penal