Readucerea irigaţiilor în PNRR, ”obiectiv de țară”. Boloș: ”Trebuie un astfel de acord la nivel de coaliţie”

Duminica, 22 Mai 2022, ora 17:27
3038 citiri
Readucerea irigaţiilor în PNRR, ”obiectiv de țară”. Boloș: ”Trebuie un astfel de acord la nivel de coaliţie”
Foto Arhivă Ziare.com

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că readucerea capitoului privind irigaţiile în PNRR ar trebui să fie un obiectiv de ţară, însă acest lucru ar trebui discutat la nivelul coaliţiei de guvernare. Boloş a explicat că pentru irigaţii ar putea fi atraşi bani din împrumuturile neaccesate de alte ţări.

Întrebat duminică, la Digi 24, dacă vrea să readucă irigaţiile în PNRR, Marcel Boloş, a declarat că acesta este un obiectiv de ţară, având în vedere şi securitatea alimentară.

"Cred că este un obiectiv de ţară şi nu cred că spun cuvinte doar de dragul de a le spune pentru că până la urmă securitatea alimentară, dar şi ceea ce înseamnă perspectiva de dezvoltare a României ţin de felul în care noi ştim să explicăm lucrurile şi să facem din aceasta un proiect de impact pentru dezvoltarea României. Nu mă ascund să spun aceste lucruri. Dacă se va pune în discuţie un astfel de demers şi se va decide la nivel de coaliţie, pentru că totuşi sunt banii României şi trebuie un astfel de acord la nivel de coaliţie, nu ascund că sunt un susţinător al unui astfel de obiectiv de investiţii”, a afirmat Boloş.

Ministrul Investiţiilor este de părere că pot fi atraşi bani neaccesaţi de alte state europene.

"Aşa cum arată proiectul de regulament, repet, este o fază prematură pentru că scenariul definitiv şi strategia ar trebui să ne-o conturăm, după ce se aprobă regulamentul, câtă vreme targeturile şi jaloanele pot să facă obiectul unor ajustări, câtă vreme se deschide perspectiva ca din împrumuturile neaccesate de către alte state membre, dar care au dreptul la acest împrumut în termen de 30 de zile, cum este exprimarea în regulament, dacă nu folosesc aceste sume, atunci alte state membre pot să solicite suplimentarea de împrumut, acestea ne deschid perspectiva ca un obiectiv de ţară să poată să fie pus în discuţie”, a declarat Boloş.

Marcel Boloş a explicat că nu doreşte să îşi ia o astfel de promisiune, dar că susţine acest proiect.

"Nu aş vrea să îmi iau promisiuni care nu sunt ancorate în baza juridică pe care am avea-o la dispoziţie, dar dacă o astfel de perspectivă va apare şi dacă acest lucru se va agrea la nivel de coaliţie şi forurile noastre competente, atunci perspectiva poate fi şi aceasta, pe care am prezentat-o”, a declarat Marcel Boloş.

Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Adrian Câciu, a anunțat că 400 de milioane de euro vor fi disponibile pentru Start Up Nation 2024, pentru IMM-uri. Această sumă...
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
#irigatii, #finantare, #PNRR, #fonduri europene, #agricultura, #seceta , #agricultura