Irina Begu, pe drumul spre Turneul Campioanelor - ce loc ocupa si care sunt calculele

Sambata, 28 Mai 2016, ora 09:38
20913 citiri
Irina Begu, pe drumul spre Turneul Campioanelor - ce loc ocupa si care sunt calculele
Foto: Facebook/ Irina Camelia Begu

Irina Begu are un sezon foarte bun pe zgura, iar acest lucru i-a adus romancei puncte importante in clasamentul WTA Race, cel luat in calcul pentru stabilirea jucatoarelor care vor participa la Turneul Campioanelor din toamna.

Tenismena din Romania se afla, dupa meciurile de vineri de la Roland Garros, pe locul 18 in acest clasament, cu 1.077 de puncte, cu 511 mai putine decat slovaca Dominika Cibulkova, ocupanta actuala a ultimului loc ce asigura calificarea la Turneul Campioanelor, al 8-lea.

Astfel, Begu deja depaseste in acest top jucatoare precum Venus Williams, Petra Kvitova sau Belinda Bencici.

Citeste si care este pozitia in clasamentul WTA pe care a urcat Irina Begu, dupa calificarea in optimi.

Daca se va califica, duminica, in sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros, Irina va mai adauga 190 de puncte celor 240 deja castigate la turneul parizian, urmand a ajunge la un total mai mare decat al jucatoarei aflata momentan pe locul 14, Barbora Strycova.

Irina Begu a strans peste 800 dintre punctele din acest an doar in cele trei turnee din ultima luna la care a participat - Roland Garros, Roma (unde a fost invinsa de Serena Williams in semifinale) si Madrid (unde a fost invinsa de Simona Halep in sferturi), toate pe zgura.

Jucatoarea din Romania aflata pe cea mai inalta pozitie in clasamentul pentru Turneul Campioanelor este Simona Halep, pe locul 6, cu 1.869 de puncte, in timp ce Sorana Carstea este pe 56, cu 589 de puncte.

Irina Begu s-a calificat in optimile de finala de la Roland Garros, dupa un nou meci pe muchie de cutit. Sportiva noastra a invins-o pe nemtoaica Annika Beck (39 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-1, dupa mai bine de doua ore de joc.

In turul urmator, Irina se va duela cu americanca Shelby Rogers, locul 108 WTA. Daca va trece de Rogers si va ajunge in sferturi, Begu va realiza cea mai buna performanta personala la un turneu de Grand Slam.

Citeste mai multe despre evolutia Irinei Begu din acest meci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Irina Begu Turneul Campioanelor, #Begu calcule Turneul Campioanelor, #Irina Begu WTA Race, #Irina Begu optimi Roland Garros, #Simona Halep Turneul Campioanelor , #Roland Garros