Irinel Columbeanu, in conflict la Parlament cu seful Asociatiei T.A.T.A.

Marti, 17 Mai 2011, ora 16:03
3125 citiri
Irinel Columbeanu, in conflict la Parlament cu seful Asociatiei T.A.T.A.
Foto: Realitatea TV

Dupa ce a cerut demisii, a lansat amenintari si i-a insultat atat pe jurnalisti, cat si pe deputatii din Comisia pentru drepturile omului, Irinel Columbeanu a avut marti, la Parlament, o altercatie cu presedintele Asociatiei T.A.T.A., Bogdan Draghici.

Desi nu i-a fost permis sa participe la sedinta in care sunt audiati reprezentantii institutiilor publice in cazul Irina Columbeanu, omul de afaceri a reusit totusi sa aiba o discutie cu membrii Comisiei pentru drepturile omului.

"Comisia mi-a expus ceea ce doresc dansii sa faca, iar eu am spus ca am venit aici ca simplu cetatean, sa apar drepturiile copiilor si mi-am permis cu aceasta ocazie sa le fac si unele recomandari. (...) Au fost foarte mirati sa constate ca Irina a fost incredintata fara nici cea mai mica farama de ancheta sociala", a declarat Irinel Columbeanu, din usa salii in care urma sa aiba loc sedinta.

Irinel Columbeanu face circ la Parlament: Eu am un nas foarte fin si ceva pute aici!

"Atatia oameni sunt pe lumea asta victime ale abuzurilor si apare domnul Columbeanu sa pozeze in ce? In tata discriminat?", a declarat intrigat Bogdan Draghici, care i-a atras atentia omului de afaceri ca "trebuie sa elibereze usa" si "sa mute circul in hol".

"Eu nu am vrut sa asist la circul asta, Irinel Columbeanu a transformat Comisia pentru drepturile omului in presul sau. Am urmarit un show dat de domnul Columbeanu, care a aratat ca poate intra oricand, oriunde doreste. Sper sa nu foloseasca chinul copilului sau pentru a candida la alegerile viitoare", a adaugat rezprezentantul T.A.T.A., acuzandu-l pe omul de afaceri ca o foloseste pe fiica sa pentru a castiga notorietate.

Anterior, Irinel Columbeanu a dat un spectacol de zile mari, jignindu-i pe jurnalistii care i-au pus intrebari incomode ori pe deputatii care au refuzat sa participe la sedinta.

Cum justifica seful Comisiei discutarea cazului Columbeanu in Parlament

Nicoale Paun, seful Comisiei pentru Drepturile Omului, a explicat de ce cazul Irinei Columbeanu a fost luat in discutie.

"Ca sa raspund intrebarilor care suna cam asa 'nu au parlamentarii alta treaba mai buna de facut?', am mentionat si rementionez ca (sic!) Comisia pentru Drepturile Omului se ocupa de legislatia din materie, care se refera la drepturile omului si, deci si ale copilului si daca nu ne autosesizam sau nu suntem sesizati cum am putea sa semnalam neregulile si sa modificam legislatia?! Este vorba de un fenomen la nivel national in ceea ce priveste incredintarea, adoptiile, si abuzurile fata de copii", a explicat Paun.

Cat despre refuzul unor parlamentari de a se prezenta la lucrarile Comisie, Paun a spus ca, cel mai probabil, a fost vorba de o neintelegere.

"Eu cred ca (sic!) colegii mei au primit o informatie gresita si si eu daca as fi primit informatia ca venim sa-i audiem pe domnul Columbeanu sau pe doamna Monica nu as fi venit", a mai clarificat Paun.

Comisia pentru drepturile omului s-a autosesizat in legatura cu situatia Irinei Columbeanu, hotarand sa ii cheme, marti, la ora 15:00, la audieri pe reprezentantii Directiei pentru Protecta Copilului Ilfov.

De asemenea, au fost chemati la Palatul Parlamentului sa dea explicatii in legatura cu acest caz si reprezentanti ai directiei generale pentru protectia copilului din Ministerul Muncii, dar si de la Directia pentru Protectia Copilului Bihor, care vor prezenta un caz similar din acest judet.

Saptamana trecuta, Irinel Columbeanu a mers si la Guvern pentru a cere ajutor de la Emil Boc, in procesul privind custodia fiicei sale, si a depus un memoriu adresat premierului, in care se plange ca directiile pentru Protectia Copilului Ilfov si sector 5 Bucuresti nu iau masuri impotriva unor presupuse tratamente rele la care ar fi fost supusa fiica lui, in perioada in care aceasta se afla in custodia Monicai Columbeanu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#irinel columbeanu palatul parlamentului, #irinel columbeanu scandal parlament, #Irinel Columbeanu Irina , #Irina Columbeanu