Editorial: Irineu Columbeanul si Gigel. Prostovanul

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 08:16
7857 citiri
Editorial: Irineu Columbeanul si Gigel. Prostovanul
Foto: Ziua

Cum va influenta divortul familiei Columbeanu viata politica a tarii? Ce subiect superficial? Nu zau! Adica e greu de imaginat ca o poveste care a generat audiente record va pune consilierii de imagine pe ganduri pentru a adapta prestatia beneficiarilor la noile cuceriri ale televiziunilor?

Si nu ma gandesc ca in campania electorala vor aparea detalii din budoarele demnitarilor, rod al inspectiilor tehnice periodice ale adversarilor politici cocotati cu binocluri prin copacii de langa vile. Si nici la manele mobilizatoare - desi aici precedentele exista, din prea-plinul unor artisti care s-au angajat sa contribuie, ca niste cetateni sadea, la viata Cetatii.

Ci la o meditatie indelunga pentru a descoperi de ce s-au lipit romanii de tv ca sa afle pentru ce Monica Columbeanu s-a ales cu fetita, in ciuda dezvaluirilor privind trecutul de curtezana facute de sotul care a smuls-o din bratele viciului.

Soldata, daca exista interes real, cu concluzia ca nu telespectatorii sunt idioti, ci ei, politicienii. Si asta deoarece le-au sadit in creiere institutia derizoriului, singura care functioneaza intr-o Romanie care-si consolideaza democratia cu ajutorul minciunii, ipocriziei si imposturii.

Asa ca simtind romanii, din ce in ce mai multi, ca viata li se compune din ani care vin si pleaca fara niciun castig, dimpotriva, si observand ei ca cei de care se agata pentru a le arata un mugurel de incredere in ziua adaugata "mane", fara semnificatii eminesciene, vorbesc macro si fac micro, le-au trantit telecomanda in nas si au fixat-o pe Acces Direct, Cancan TV si compania.

Mai nou, si pe canalele de stiri, dar parca poti sa-i condamni pe producatori? Merg odata cu valul si nici nu le impune nimeni sa sondeze mintea romanilor pentru a gasi un culcus pentru educatie, asta e treaba televiziunii publice.

Probabil ca in urma analizei fenomenului audientei facute de telenovelele live, sfetnicii politicienilor vor ajunge la concluzia ca speranta este singura de natura sa intoarca interesul romanilor spre realitatea care-i afecteaza. Doar ca este teribil de tarziu si gustul publicului, de voie, de nevoie, este deja format spre excludere si uitare. Ca oricum, trandafirii, nu-i asa, sunt pentru cei bogati.

Asa ca daca jongleria cu sentimente mai tine doar in masura in care este in stare sa ameteasca simtul, probabil ca prestatia politica va cunoaste noi culmi ale ipocriziei. Este foarte posibil sa asistam la versiuni mai elaborate ale andrelelor doamnei Elena Udrea care a simtit ceva, prin urmare s-a lansat pe post de "vecina". (Vecina draga, nu vrei sa-i astepti in locul meu pe baietii de la gaze, sa-mi scoata robinetul de apa pus tot de baietii de la gaze, de ma mir ca n-am sarit in aer, si oricum, daca ma imprastiam pe pereti, nu platea nimeni in tara matale).

Asadar deputatul Mihaita Alimente va pune muraturi de criza, presedintele Victor Ponta va conduce trenulete printre copii si presedintele Crin Antonescu va concura la scuipat seminte la tinta, printre injuraturi.

Iar in campanie vor participa la un reality show bucataresc. In timp ce Boc se va interna in spitalul de batrani din Sulina, ala proaspat transformat, unde cu barca faci o ora sa ajungi, si doua sa te intorci in democratie.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Irinel Monica Irina Columbeanu, #Irinel Columbeanu divort , #Monica Gabor