Moni si Iri sau cum face presa sex oral (fara VIDEO)

Miercuri, 31 Octombrie 2007, ora 12:33
118740 citiri
Moni si Iri sau cum face presa sex oral (fara VIDEO)

Ultimul filmulet care face senzatie (si, in consecinta, trafic enorm) pe Internet este filmat prin gaura cheii si se spune ca ii are ca protagonisti pe Monica si Irinel Columbeanu facand sex oral.

Povestea a plecat de la ziarul CanCan, care a difuzat pe site filmuletul "la cererea cititorilor". Reprezentantii publicatiei explica intr-un articol cum, initial, s-a refuzat cumpararea filmuletului de la tanarul care l-a oferit contra cost redactiei. Apoi, s-a decis realizarea unui sondaj printre cititorii CanCan, care au fost intrebati: "Ati dori sa vedeti pe site-ul ziarului nostru filmul care prezinta partida de sex oral dintre Irinel si Monica Columbeanu?". Deoarece 94,11% dintre cititori au raspuns afirmativ, publicatia a decis sa difuzeze filmul, postat intre timp de un anonim si pe YouTube.

O cautare pe Google iti arata ca filmuletul a fost preluat rapid de nenumarate site-uri sau bloguri, multe dintre acestea precizand cu ipocrizie ca au dubii ca ar fi autentic. Este tot mai evident ca ziarele sunt obsedate de tiraj, televiziunile de rating, site-urile de trafic. Sau, intr-un singur cuvant, de audienta.

Numai ca, in opinia noastra, difuzarea filmuletului in care se spune ca Monica si Irinel Columbeanu fac sex oral este act pornografic, nu demers jurnalistic.

In ce priveste explicatia CanCan ca difuzeaza filmul " la cererea cititorilor", mi-am amintit de conferinta lui Catalin Tolontan, de la Inovatia in Media. Jurnalistul de la Gazeta Sporturilor atragea atentia colegilor sai ca de prea multe ori cititorii fac (radical) agenda ziaristului, insa acesta trebuie sa aleaga metoda potrivita pentru a furniza informatia de interes. Catalin arata ca trebuie sa avem curajul de a-l contrazice pe cititor, cu argumente, si sa-i spunem adevarul, chiar cand nu vrea sa-l auda.

Ziare.com a decis sa nu preia filmuletul. Insa, credem ca este un subiect de dezbatere pentru ca s-a mers prea departe. Mai ales ca se gasesc si modalitati de fentare a legislatiei care sanctioneaza astfel de demersuri. Stiind ca legislatia in vigoare poate sanctiona difuzarea unor asemenea imagini, desi ele pot constitui si ultraj la adresa ordinii publice, noi nu am cumparat filmul..." citat din CanCan. Nu l-a cumparat, dar a difuzat link-ul catre YouTube, asa cum au facut nenumarate alte site-uri. In aceste conditii, singurul care poate sanctiona un astfel de demers jurnalistic" ramane cititorul.

Ziare.com vrea sa stie care este opinia voastra despre difuzarea acestui film, despre posibilele consecinte ale difuzarii si despre perceptia asupra presei care se creeaza ca urmare a unor astfel de demersuri. Daca aveti exemple de cum sunt reglementate sau sanctionate astfel de cazuri in alte tari, nu ezitati sa ne povestiti despre acestea.

- Filmul "Sex in restaurant cu Irinel si Monica", Zmeura de Aur 2007

"Trebuia difuzat filmul inregistrat prin gaura cheii in care pare ca Monica si Irinel Columbeanu fac sex oral?" este intrebarea pe care v-o adresam. Asteptam raspunsurile si comentariile voastre.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...