Despre Irinel Cristu

Sunt Irinel Cristu si candidez pentru Camera Deputatilor in colegiul uninominal nr. 3 din Bucuresti - adica acolo unde locuiesc, pentru ca ar fi o ipocrizie sa candidez intr-un colegiu cu care nu am nimic in comun.

Daca nu stiti prea multe despre mine este pentru ca pana acum am muncit in " lumea reala ", nu am dormit in Parlament. Din experienta mea de profesoara si om de afaceri, de mama si sotie, am inteles ce trebuie schimbat pentru ca romanii sa traiasca asa cum merita si cum isi doresc.

Pentru ca am reusit in viata prin fortele proprii am curajul sa ma lupt pentru convingerile mele.

M-am nascut la Tg. Jiu, in Gorj, in 1961, deci in acelasi an cu Barack Obama, si poate de aceea va voi indemna si eu, ca si el, sa credeti in posibilitatea schimbarii. "Da, putem!" suna la fel de bine in romaneste ca "Yes, we can" in engleza.

Studii

Am absolvit liceul de Matematica-Fizica Tudor Vladimirescu din Tg. Jiu, clasa matematica-fizica, si apoi Facultatea de Constructii Civile Industriale si Agrozootehnice din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti, urmata de cursuri postuniversitare de inginerie seismica.

Am fost inginer constructor la Antrepriza de Constructii Locuinte - Bucuresti, deci stiu ce inseamna munca pe santier, si apoi, din 1988, profesor inginer la Liceul de Constructii nr. 23 Bucuresti, deci inteleg cat de importante sunt educatia si pregatirea profesionala.

Nu m-am multumit niciodata cu ce stiam, asa ca m-am straduit tot timpul sa invat mai mult : am promovat examenul de profesor definitiv, am participat la sesiuni de comunicari stiintifice cu studii in domeniul ingineriei seismice, am fost autorul programelor scolare pentru toate formele de invatamant preuniversitar in constructii.

Dupa Revolutie

1990 a fost un an important in viata mea si a sotului meu, Florin: pe 4 iunie s-a nascut fiul nostru Alexandru. Ulterior, mi-am schimbat viata devenind om de afaceri. Prima firma - de constructii, evident ! - s-a numit "Irinel", a doua - infiintata in 1992 - "Commers S.R.L." pentru ca schimbasem domeniul si, impreuna cu sotul meu, derulam contracte de prelucrare a produselor petroliere.

Nu am fost membra a PCR si nu am colaborat cu Securitatea. De altfel, singurul partid din care am facut parte este cel in care ma aflu si acum - PD-L. Nu am detinut niciodata functii platite din bani publici in guvern, administratie sau alte institutii de stat.

Am, deci, un atu important: intreaga viata, nu doar in ultimii 18 ani am fost simplu cetatean, ca si oricare dintre romani.

Am luat politica in serios si, in 2008, am absolvit masteratul in cadrul SNSPA cu tema "Guvernare Moderna si Integrare Europeana".

Cred cu tarie ca politica trebuie facuta din convingere, nu din nevoia de imbogatire personala, de aceea am intrat in politica dupa ce am reusit in afaceri.

Am invatat ca, dincolo de studii, experienta practica este cea care ne face buni oameni politici. In conceptia mea, un bun om politic trebuie sa vrea si sa stie sa lupte eficient pentru a elimina atat necinstea cat si incompetenta din politica, din administratie si din economie. Numai asa vom trai mai bine.

Hobby-uri

Ca toata lumea, am si eu cateva hobby-uri : muzica clasica, pictura si literatura. Nu intamplator candidez in colegiul in care se afla Ateneul Roman !

Irinel Cristu
Irinel Cristu

Data nasterii: 18 februarie 1961, Targu Jiu, Gorj

Cariera:  Inginer

Evenimente importante:  Candidatura PDL, alegeri parlamentare 2008

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Irinel Cristu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.