Avionul trupei Iron Maiden, avariat grav: Doua persoane au fost spitalizate (Foto)

Sambata, 12 Martie 2016, ora 20:39
5563 citiri
Avionul trupei Iron Maiden, avariat grav: Doua persoane au fost spitalizate (Foto)
Foto: site oficial Iron Maiden

Ed Force One, celebrul avion pe care trupa britanica Iron Maiden il foloseste in timpul turneelor sale, a suferit o serie de avarii grave in America de Sud, in timpul unor manevre pe pista Aeroportului din Santiago de Chile.

Doua persoane au fost spitalizate, informeaza BBC, citat de News.ro.

Intr-un comunicat publicat pe site-ul formatiei Iron Maiden, membrii grupului britanic au declarat ca, in ciuda acestui incident nefericit, doresc ca show-urile lor viitoare, programate in Argentina, "sa aiba loc conform planurilor".

In timp ce avionul Boeing 747 al trupei britanice era remorcat pe pista si dirijat spre punctul de realimentare cu combustibil, in vederea unui zbor peste Anzi, un pivot al tijei de remorcare s-a desprins, iar aeronava, pierzandu-si directia intr-o curba, a intrat in coliziune cu un camion din apropiere.

Doi dintre controlorii de trafic aflati pe pista au fost accidentati si transportati ulterior la spital.

Membrii trupei Iron Maiden au declarat ca vor "urmari cu atentie evolutia starii de sanatate" a celor doi raniti.

Foto: Site oficial Iron Maiden

Aeronava grupului britanic are o greutate de trei ori mai mare decat avioanele folosite de Iron Maiden in turneele sale precedente din 2008, 2009 si 2011.

Avariile suferite de "Ed Force One" sunt grave si, potrivit presei internationale, este foarte posibil ca aeronava sa aiba nevoie de reparatii serioase, inclusiv de inlocuirea a doua motoare principale.

Potrivit USA Today, incidentul nu a avut ca rezultat o explozie, nicio fisurare a rezervorului de combustibil al aeronavei. Membrii trupei si angajatii din echipa de productie a turneului nu se aflau la bordul avionului in acel moment.

"Din fericire, cele 20 de tone de echipamente ale noastre nu erau incarcate in Ed Force One in momentul producerii accidentului. Desi acesta este un incident tragic pentru avionul nostru, nu credem ca el va influenta negativ planificarea turneului, nici urmatoarele doua show-uri pe care le vom sustine la Cordoba si Buenos Aires", au adaugat membrii trupei Iron Maiden.

"Speram sa gasim un nou Ed Force One care sa continue aceasta aventura alaturi de noi, in viitorul apropiat", au declarat rockerii britanici.

Ed Force One, denumirea neoficiala a avionului de turneu al trupei Iron Maiden, include numele mascotei formatiei, Ed (contragere de la Eddie), ce a fost introdus intr-o sintagma care parodiaza denumirea oficiala a aeronavei prezidentiale americane (Air Force One).

Trupa Iron Maiden sustine in aceasta perioada o serie de concerte in sectiunea sud-americana a turneului ei mondial. Joi seara, formatia britanica a sustinut un show pe Stadionul National din Santiago de Chile, la care au asistat peste 58.000 de spectatori.

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost infiintata la Londra, in 1975. Formula actuala a grupului britanic este alcatuita din Steve Harris (chitara bas), Dave Murray (chitara), Adrian Smith (chitara, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percutie) si Janick Gers (chitara). Trupa britanica a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care s-au vandut in peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent album al grupului britanic se intituleaza "The Book of Souls" si a fost lansat in 2015. Iron Maiden a sustinut mai multe concerte si in Romania.

Pe parcursul ultimilor 35 de ani, trupa Iron Maiden a fost promovata si de celebra sa mascota, Eddie, care a aparut pe aproape toate copertele albumelor semnate de grupul britanic, dar si in concertele acestuia.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...