Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

ISIC implementează proiectul European Student Card în Universitățile din România

Comunicat de presa
Joi, 26 Mai 2022, ora 08:30
11748 citiri
ISIC implementează proiectul European Student Card în Universitățile din România
FOTO: esc.isic.ro

Începând cu anul academic 2022-2023, International Student Identity Card (ISIC) România se alătură inițiativei Comisiei Europene și se implică în implementarea proiectului European Student Card în Universitățile din România, după cum se menționează pe site-ul esc.isic.ro.

Până în prezent, mai multe universități din România au declarat prin reprezentanții lor că vor emite European Student Card prin intermediul legitimațiilor ISIC.

“Proiectul legitimațiilor ISIC a fost deja implementat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București începând cu anul academic în curs (2021-2022).

În prezent toți studenții Universității noastre dețin legitimația cobrand UMFCD-ISIC fie în format plastic, fie în format digital. Din anul academic viitor vom include pe aceste legitimații și elementele European Student Card necesare pentru programul ERASMUS+ și pentru alte acțiuni de cooperare.

ISIC România ne va ajuta cu emiterea ESI (European Student Identifier) și a codului QR personalizate pentru fiecare student în parte, precum și integrarea acestor elemente pe legitimația student UMFCD”, a declarat Prof Univ Dr. Bogdan Popescu- Prorector pentru cooperarea europeană și internațională UMFCD.

De asemenea, și Universitatea Tehnică de Construcții București va emite ESC prin intermediul ISIC România începând cu anul academic 2022-2023.

“Legitimațiile UTCB-ISIC emise pentru studenții universității noastre, pe lângă multitudinea de beneficii la nivel național și internațional, conțin și tehnologie tip contactless, ceea ce ajută la fluidizarea multor activități din Campusul UTCB precum și la modernizarea Campusului UTCB în ansamblul său.

Începând cu anul academic viitor vom adăuga pe legitimațiile ISIC-UTCB și elementele proiectului European Student Card. Vrem să includem totul în legitimația ISIC-UTCB.” ne-a declarat domnul Radu Văcăreanu, rectorul UTCB.

Platformele European Student Card și ISIC “comunică” prin intermediul unui API, ceea ce face ca procesul de emitere să fie intuitiv, securizat și extrem de facil.

În prezent, în mai multe țări europene precum Franța, Bulgaria, Cehia, Slovacia, ESC este emis prin intermediul legitimațiilor ISIC.

“Contribuția ISIC la implementarea European Student Card la nivel național este una foarte importantă și bine-venită, deoarece ajută Universitățile din România care participă la Programul Erasmus+ să pună în aplicare gestionarea digitală a mobilității studenților în conformitate cu standardele tehnice ale European Student Card Initiative implementată de Comisia Europeană. ” a declarat Nicoleta Popa, Expert Erasmus+ în cadrul ANPCDEFP.

Ce este European Student Card

ESC nu este o nouă legitimație de student și scopul său nu este să înlocuiască carnetele de student existente. Este mai degrabă o identitate digitală a fiecărui student din spațiul european, un program care are ca obiectiv conectarea carnetelor de student din fiecare universitate din România și din Europa la un sistem digital integrat.

Acest sistem va garanta un schimb securizat de informații referitoare la titular, va permite studenților să acceseze cursuri online sau servicii oferite de alte instituții de învățământ superior, va facilita accesul studenților la diferite activități culturale în întreaga Europă la prețuri reduse.

Inițiativa este benefică nu doar pentru studenți, ci și pentru universități, întrucât va simplifica procedurile administrative și va reduce din volumul de lucru, încurajând mobilitatea pentru toți.

ESC face parte dintr-o viziune și o inițiativă mai ample, ce au ca obiectiv crearea până în anul 2025 a unui Spațiu European al Educației.

Ce este ISIC /International Student Identity Card

International Student Identity Card este singura legitimație de student recunoscută la nivel global.

Proiectul ISIC a demarat în anul 1953 și de atunci funcționează fără încetare. Începând cu anul 1968, proiectul ISIC este dezvoltat în parteneriat cu UNESCO.

În prezent, legitimația ISIC este utilizată în peste 130 de țări și este recunoscută de către universități, instituții academice, federații studențești, guverne, instituții financiare și ministere ale educației din întreaga lume.

ISIC oferă studenților acces exclusiv la numeroase beneficii și reduceri în peste 150.000 de locații la nivel internațional și îi ajută pe studenți să economisească sume importante de bani pe parcursul unui an academic. Cursuri educaționale, transport public, servicii de cazare, festivaluri de muzică, food & drink, intrări la obiective turistice, și multe altele.

În România, proiectul ISIC a luat nastere in anul 2000. În prezent, este legitimația mai multor universități importante din România, fiind concepută ca o legitimație studențească multifuncțională și inteligentă, ce poate fi emisă atât în format plastic, cât și digital și care, pe lângă recunoaștere globală și acces la numeroase beneficii pentru studenți, ajută și la modernizarea campusurilor universitare din România.

Mai multe detalii puteți vedea pe esc.isic.ro .

Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Televiziunile SkyShowtime 1 şi SkyShowtime 2 au fost lansate oficial în România începând de astăzi, 25 aprilie. Cele două posturi se vor vedea în grila digitală a Digi. SkyShowtime 1 va...
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
#ISIC, #European Student Card, #universitati, #Romania , #universitati
Comentarii