Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență, după atacul Israelului în Rafah. "A ucis zeci de civili nevinovaţi care nu făceau decât să caute adăpost"

Marti, 28 Mai 2024, ora 07:05
2767 citiri
Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență, după atacul Israelului în Rafah. "A ucis zeci de civili nevinovaţi care nu făceau decât să caute adăpost"
Consiliul de Securitate se reunește de urgentă FOTO PalestineChron

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, l-a criticat dur pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru că a calificat drept „o greşeală tragică” atacul aerian israelian mortal de duminică asupra unei tabere din Rafah care adăpostea persoane strămutate, relatează CNN.

”Dacă atacul a fost o crimă de război sau o «greşeală tragică» pentru locuitorii din Gaza, nu există nicio dezbatere. Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută a fost cea mai recentă - şi probabil cea mai crudă - abominaţie", a declarat Griffiths într-o declaraţie de luni, adăugând că a fost «un atac absolut inacceptabil».

”A spune că a fost «o greşeală» este un mesaj care nu înseamnă nimic pentru cei ucişi, pentru cei îndureraţi şi pentru cei care încearcă să salveze vieţi”, a adăugat Griffiths.

Cel puţin 45 de persoane au fost ucise şi 200 rănite în atacul aerian, au declarat autorităţile din Gaza. Netanyahu a declarat luni că lovitura aeriană a mers tragic de prost.

”În ciuda eforturilor noastre de a nu-i răni pe cei care nu sunt implicaţi, din păcate, o greşeală tragică s-a întâmplat noaptea trecută. Investigăm cazul", a declarat premierul într-un discurs în parlamentul israelian.

Consiliul de Securitate al ONU va organiza o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre atacul aerian israelian mortal asupra unei tabere de corturi pentru persoane strămutate din oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, duminică, potrivit unui diplomat al ONU.

Reuniunea a fost solicitată de Algeria, a declarat diplomatul. Consiliul de Securitate va purta discuţii private marţi după-amiază, la ora 15.30, a adăugat diplomatul. Secretarul general al ONU, Antònio Guterres, a emis luni o condamnare vehementă.

”Condamn acţiunile Israelului, care a ucis zeci de civili nevinovaţi care nu făceau decât să caute adăpost din acest conflict mortal”, a declarat Guterres pe X. ”Nu există niciun loc sigur în Gaza. Această oroare trebuie să înceteze", a adăugat el.

ONU acuză Israel și Hamas de comiterea de crime de război şi crime împotriva umanităţii. Rapoartele descriu infracțiuni grave, comise de ambele părți
ONU acuză Israel și Hamas de comiterea de crime de război şi crime împotriva umanităţii. Rapoartele descriu infracțiuni grave, comise de ambele părți
O anchetă a ONU a acuzat Israelul şi Hamas de comiterea de crime de război şi crime împotriva umanităţii la 7 octombrie şi de la această dată, data atacului surpriză al Hamas asupra...
Brazilianul Vinicius, după ce trei fani au fost condamnați la închisoare: ”Rasiștii să se ascundă”
Brazilianul Vinicius, după ce trei fani au fost condamnați la închisoare: ”Rasiștii să se ascundă”
Vinicius Junior, atacantul brazilian al Real Madrid, a salutat luni „condamnarea istorică” a trei suporteri din Valencia, la opt luni de închisoare, pentru insulte rasiste la adresa sa, o...
#Israel atac Gaza, #Rafah, #ONU, #reunire, #condamnare , #Razboi Gaza
  1. Alunecările de tren din Cluj-Napoca aduc la disperare cetățenii. Pompierii au intervenit din nou iar zona este supravegheată
  2. Lucruri puțin cunoscute despre moartea lui Mihai Eminescu, la 135 de ani de la dispariția marelui poet. ”Diagnosticul de sifilis nu a fost documentat”
  3. Republica Moldova înăsprește regulile pentru obținerea cetățeniei. Cauza pentru care se iau aceste măsuri
  4. Armata americană a distrus în Yemen mai multe radare ale rebelilor houthi
  5. Avatarul, noua specie de politician. Britanicii vor putea vota un candidat AI la alegerile parlamentare VIDEO
  6. Întorsătură în războiul lui Putin: Noile ”arme minune” ale Ucrainei schimbă soarta luptei contra Rusiei
  7. Cum poți menține tensiunea arterială normală: Metodă la îndemână descoperită de medici
  8. SUA zguduie sistemul financiar al Rusiei: Lovitura dată Moscovei, un pas decisiv pentru căderea lui Putin
  9. Descoperire memorabilă de acum 1.600 de ani: Cea mai veche dovadă despre existența lui Iisus Hristos
  10. Ultima mutare a lui Putin: Dictatorul rus a devenit disperat, mai are puține opțiuni