Lavrov i-a sunat duminică pe omologii din Israel și Palestina. Moscova "se arată îngrijorată" de violențele din ultimele zile

Duminica, 29 Ianuarie 2023, ora 21:32
2701 citiri
Lavrov i-a sunat duminică pe omologii din Israel și Palestina. Moscova "se arată îngrijorată" de violențele din ultimele zile
Ministrul de externe rus se arată îngrijorat de violențele din Orientul Mijlociu, dar neagă genocidul comis de Rusia în Ucraina FOTO Hepta

Agențiile de presă rusă transmit că ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a sunat duminică, 29 ianuarie pe omologii săi israelian Eli Cohen şi palestinian, Riyad Al-Maliki, și i-ar fi îndemnat la o ”responsabilitate maximă” şi la evitarea oricărei noi degradări a situaţiei, relatează AFP.

În aceste convorbiri la telefon cu ministrul israelian de Externe Eli Cohen şi cu omologul său palestinian Riyad Al-Maliki, ”partea rusă a subliniat că Moscova este îngrijorată serios de noul ciclu de violenţe” din regiune, anunţă Ministerul rus de Externe.

Diplomaţia rusă a îndemnat sâmbătă, într-un comunicat, toate părţile la ”reţinere maximă”, în urma atentatelor comise vineri şi sâmbătă în Ierusalimul de Est, după un raid militar israelian sângeros, joi, în Cisiordania ocupată, urmat de tiruri de rachetă din Fâşia Gaza către Israel şi atacuri aeriene israeliene, ca represalii.

Duminică, gărzi israeliene civile au ucis un civil în Cisiordania, iar violenţele din ultimele zile alimentează temeri cu privire la izbucnirea unui nou război între israelieni şi palestinieni.

Tot în cursul nopții de duminică mai multe atacuri cu drone militare au fost înregistrate la fabrici de armament din Iran, lovituri precise atribuite Mossadului.

#Israel Palestina, #lavrov, #mesaj moscova israel , #Rusia