Unul dintre comandanții Jihadului Islamic, ucis de atacuri israeliene în Fâșia Gaza. Zeci de rachete trase spre Israel, interceptate de Iron Dome VIDEO

Vineri, 05 August 2022, ora 20:55
3804 citiri
Unul dintre comandanții Jihadului Islamic, ucis de atacuri israeliene în Fâșia Gaza. Zeci de rachete trase spre Israel, interceptate de Iron Dome VIDEO
Israelienii au atacat gruparea Jihadul Islamic Palestinian din Gaza FOTO TOI

Avioane de luptă israeliene au lovit vineri, 5 august, numeroase puncte din Fâșia Gaza, în ceea ce Israelul a declarat că este un atac preventiv împotriva facțiunilor palestiniene care ar fi planificat lovituri cu rachete în ținte din țară.

UPDATE 22:22 Ministrul Apărării Benny Gantz a aprobat un proiect de ordin de mobilizare până la 25.000 de soldați în rezervă în scopuri operaționale, iar forțele armate au început să cheme rezerviști în Comandamentul de Sud, apărarea aeriană, Comandamentul Homefront și trupe de luptă și ofițeri.

UPDATE 22:02 Armata israeliană a anunțat că în jur de 70 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza, asupra Israelului, fără să facă victime. Sistemul antiaerian Iron Dome este activat.

Știrea inițială

Oficialii palestinieni au raportat că în jur de zece persoane au murit într-un baraj inițial care l-a ucis pe unul dintre comandanții Jihadului Islamic, Tayseer Jabari, în nordul Fâșiei Gaza. Printre victime se numără și o fetiță de opt ani.

Premierul israelian Yair Lapid a declarat că Israelul nu va permite „organizațiilor teroriste să stabilească agenda”.

„Lăsați oricine care se ridică pentru a face rău Israelului să știe că vom ajunge la ei. Forțele noastre de securitate vor acționa împotriva teroriștilor Jihadului Islamic pentru a îndepărta amenințarea de la adresa cetățenilor Israelului”, a spus el.

Atacul a avut loc în urma mai multor zile de tensiuni, după ce Israelul a arestat un membru senior al Jihadului Islamic Palestinian (PIJ) în Cisiordania.

”Armata israeliană lansează atacuri în prezent în Fâşia Gaza. O situaţie specială a fost declarată pe frontul intern israelian”, a precizat armata într-un comunicat. Forțele armate (IDF) cred că în jur de 15 militanți ai grupării PIJ au fost uciși în misiune.

Un oficial palestinian a transmis radiodifuzorului public Kan că Jihadul Islamic Palestinian a făcut presiuni semnificative pe Hamas să se alăture frontului său militar împotriva Israelului în urma atacurilor aeriene ale IDF de astăzi, potrivit Times of Israel.

Până acum, Hamas pare să fi evitat să intre alături de PIJ, emițând declarații de solidaritate cu cei uciși, dar evitând totodată declarațiile clare cu privire la intențiile de a se alătura activ sau de a conduce lupta împotriva Israelului din Gaza.

”Inamicul a început un război împotriva poporului nostru şi împotriva noastră şi ne vom apăra pe noi înşine şi pe poporul nostru”, a anunţat gruparea Jihadul Islamic într-un comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât de puternică este armata israeliană?
Cât de puternică este armata israeliană?
Israelul a anunțat un răspuns la atacurile cu drone și rachete ale Iranului. Acesta ar putea duce la extinderea și intensificarea confruntărilor militare. Cât de pregătit este Israelul...
Iranul susține că a avertizat SUA înainte de atacul cu drone asupra Israelului. ”Nu căutăm o escaladare a tensiunii în regiune”
Iranul susține că a avertizat SUA înainte de atacul cu drone asupra Israelului. ”Nu căutăm o escaladare a tensiunii în regiune”
Ministrul de Externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a reiterat joi, la New York, că ţara sa a avertizat Statele Unite că va ataca Israelul ca răzbunare pentru bombardarea consulatului iranian...
#Israel, #Israel Palestina, #Israel Fasia Gaza , #Israel Fasia Gaza