Un fost înalt oficial din Israel dezleagă criza din Ucraina: Ce l-a împins pe Putin să escaladeze situația

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 01:32
23345 citiri
Un fost înalt oficial din Israel dezleagă criza din Ucraina: Ce l-a împins pe Putin să escaladeze situația
Putin a profitat de slăbiciunea lui Biden, care a provocat agresiunea Rusiei FOTO: Israel National News

Criza din Ucraina rămâne tensionată, după ce unele unități rusești au început să se deplaseze și să ia ”poziții de atac”. Referitor la această situație, un fost înalt oficial din Israel susține că ”Vladimir Putin a simțit slăbiciunea lui Joe Biden”, asta ”provocând agresiunea Rusiei” față de Kiev.

Lipsa de fermitate pe care președintele american Joe Biden a arătat-o în relațiile de politică externă a SUA cu Iranul și alte provocări internaționale, a dus la agresiunea Moscovei împotriva Ucrainei, a declarat sub protecția anonimatului un fost înalt oficial israelian din domeniul securității, în publicația Israel Hayom.

Oficialul, care nu este identificat ca făcând parte din tabăra de dreapta din Israel, consideră că ”abordarea naivă a actualei administrații de la Washington, care crede în diplomație și nu în folosirea forței, invită la agresiune regimurile totalitare, precum China și Rusia”.

Potrivit acestuia, ”există o legătură directă între îndrăzneala lui Putin de a amenința Ucraina și agresiunea Chinei față de Taiwan. Acestea sunt lucruri pe care nu le-am văzut acum un an și nu este o coincidență. Asta pentru că s-a schimbat politica Statelor Unite”.

Fostul oficial israelian a adăugat că actuala administrație americană acționează conform convingerilor și viziunii sale asupra lumii, dar rezultatele ”s-ar putea să schimbe acum ordinea mondială, așa cum o știm încă de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Aici este un test pentru Statele Unite și Occident. Ucraina este un caz de testare pe care întreaga lume îl urmărește”.

Cum ar putea Biden să pună capăt crizei din Ucraina: Înțelegerea secretă cu Putin, similară celei folosite de Kennedy

În același timp, sursa a subliniat faptul că Israelul trebuie să respecte SUA și politicile sale așa cum sunt și nu să încerce să le schimbe.

Statele Unite consideră că Moscova ar putea ataca Ucraina până la sfârșitul acestei săptămâni, dar evoluția crizei nu este sigură. Imaginile din satelit realizate în ultimele 48 de ore arată o creștere a activităților militare rusești în Belarus, Crimeea și în vestul Rusiei.

Raport alarmant al Serviciilor Secrete din SUA: Metoda ascunsă folosită de Rusia pentru a destabiliza Occidentul

Cu toate astea, într-o întâlnire regizată, desfășurată luni, 14 februarie 2022, între președintele rus Vladimir Putin și Serghei Lavrov, ministrul de Externe, s-a prezentat lumii opinia că în prezent ”Kremlinul este gata să continue să discute cu Occidentul despre nemulțumirile sale de securitate”, apelând la calea diplomației.

Eveniment Quarterly Report

Putin i-a dat termen ministrului Șoigu până în octombrie să oprească contraofensiva Kievului
Putin i-a dat termen ministrului Șoigu până în octombrie să oprească contraofensiva Kievului
Președintele rus Vladimir Putin i-a dat termen ministrului Apărării, Serghei Şoigu, să pună capăt contraofensivei ucrainene până în octombrie, potrivit Institutului pentru Studile...
Volodimir Zelenski anunță „o decizie istorică a Americii”: „Era o fantezie absolută până de curând. Dar va deveni o realitate”
Volodimir Zelenski anunță „o decizie istorică a Americii”: „Era o fantezie absolută până de curând. Dar va deveni o realitate”
Fiecare săptămână sporeşte forţa şi capacităţile Ucrainei, ceea ce înseamnă că fiecare săptămână ne aduce victoria mai aproape, le-a spus ucrainenilor, duminică seara,...
#Israel, #Joe Biden, #Vladimir Putin, #criza Rusia Ucraina, #Rusia Ucraina conflict, #SUA Rusia tensiuni , #Rusia