Jihadului Islamic promite răzbunare după ce unul din liderii săi şi alte 10 persoane au fost omorâți într-un atac israelian

Sambata, 06 August 2022, ora 07:30
2351 citiri
Jihadului Islamic promite răzbunare după ce unul din liderii săi şi alte 10 persoane au fost omorâți într-un atac israelian
Jihadul Islamic susține că unul dintre liderii săi a fost ucis în urma unui astfel de atac FOTO: Twitter

Tensiunile continuă să crească între Israel şi grupările militante palestiniene, Tel Aviv-ul lovind ţinte din Gaza având legătură cu Jihadul Islamic.

Jihadul Islamic susține că unul dintre liderii săi a fost ucis găsit în urma unui astfel de atac, conform CNN.

Jihadul Islamic a transmis într-o declaraţie că unul dintre liderii săi de rang înalt, Tayseer Al Jabari, a fost ucis într-un atac israelian. El a fost comandant în Brigada Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, a spus grupul, şi membru al Consiliului militar al acesteia.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a anunţat că cel puţin 10 persoane au fost ucise, inclusiv o fetiţă de 5 ani şi o femeie de 23 de ani. Alţi 75 au fost răniţi. Israelul insistă că majoritatea celor ucişi erau militanţi.

Un producător CNN din Gaza a văzut medici transportând două cadavre dintr-o clădire numită Turnul Palestinei, care fusese lovită în timpul atacurilor.

Armatai israeliană a transmis că operaţiunea militară - pe care a numit-o „Breaking Dawn” - viza Jihadul Islamic, cea mai mică dintre cele două grupări militante principale din Gaza.

Armata israeliană a declarat că principalul obiectiv al acţiunii sale militare a fost un atac aerian preventiv asupra Al Jabari şi asupra a două echipe antitanc care erau pe cale să lanseze un atac asupra forţelor israeliene.

Într-o discuţie cu reporterii vineri seara, un purtător de cuvânt al armatei a spus că cele două echipe au fost urmărite cu câteva zile înainte ca Forţele Aeriene să îşi desfăşoare operaţiunile, adăugând că Israelul se confruntă cu o ameninţare iminentă de câteva zile, deoarece cele două unităţi militante s-au mutat foarte aproape de gardul care desparte Gaza de Israel.

O „situaţie specială” a fost declarată în zonele din jurul Fâşiei Gaza, în aşteptarea unui posibil tir de rachete sau a altor atacuri ca represalii, a spus armata israeliană.

„Scopul acestei operaţiuni este eliminarea unei ameninţări concrete împotriva cetăţenilor Israelului şi a civililor care locuiesc în apropierea Fâşiei Gaza, precum şi ţintirea teroriştilor şi a sponsorilor acestora”, au afirmat premierul israelian Yair Lapid şi ministrul apărării Benny Gantz, într-o declaraţie comună.

„Guvernul israelian nu va permite organizaţiilor teroriste din Fâşia Gaza să stabilească agenda în zona adiacentă Fâşiei Gaza şi să ameninţe cetăţenii statului Israel. Oricine încearcă să facă rău Israelului ar trebui să ştie: vă vom găsi”, a avertizat Lapid.

Jihadul Islamic a promis că va răspunde.

„Toate opţiunile sunt deschise, cu toate mijloacele pe care le are rezistenţa palestiniană, fie în Gaza, fie în afară”, a declarat purtătorul de cuvânt Daoud Shehab la Al Jazeera. „Câmpul de luptă este deschis... Rezistenţa va răspunde cu toată forţa. Nu vom spune cum, dar este inevitabil”, a adăugat el.

Celebrul Steven Spielberg rupe tăcerea în legătură cu conflictul din Gaza: "Nu mi-am imaginat niciodată”
Celebrul Steven Spielberg rupe tăcerea în legătură cu conflictul din Gaza: "Nu mi-am imaginat niciodată”
Steven Spielberg a denunţat recrudescenţa globală a antisemitismului şi a făcut primele comentarii directe despre acţiunea militară a Israelului în Gaza, într-un discurs care a marcat 30...
Continuă luptele la granița dintre Israel și Liban. 16 morți, după o zi de confruntări
Continuă luptele la granița dintre Israel și Liban. 16 morți, după o zi de confruntări
Hezbollah şi aliatul său Amal au anunţat, miercuri seară, opt morţi în rândurile lor, inclusiv salvatori, în atacurile israeliene din sudul Libanului, ridicând la 16 numărul victimelor...
#Israel, #Gaza, #palestinieni, #atacuri, #persoane, #ucise , #Israel Palestina