Protest în fața casei unui miliardar american din Ierusalim, unde s-ar afla premierul Benjamin Netanyahu. Casa miliardarului ar avea un buncăr atomic VIDEO

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 22:25
2438 citiri
Protest în fața casei unui miliardar american din Ierusalim, unde s-ar afla premierul Benjamin Netanyahu. Casa miliardarului ar avea un buncăr atomic
VIDEO
Portest la Ierusalim FOTO: Hepta

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă seara, 13 aprilie, în apropierea vilei de lux de pe strada Caspi din Ierusalim, deţinută de miliardarul american Simon Falic, prieten al premierului Benjamin Netanyahu.

Prim-ministrul se pare că a venit să stea aici peste weekend pentru a avea acces la buncărul nuclear pe care casa l-ar avea în adâncul subsolului, în condiţiile în care se aşteaptă un atac iminent din partea Iranului, relatează The Times of Israel.

"Eşti şeful (guvernului), eşti responsabil", strigă protestatarii, cărora ofiţerii Poliţiei de Frontieră le spun să stea în spatele gardurilor instalate în faţa conacului.

Potrivit The Times of Israel, zeci de mii de israelieni participă la proteste împotriva guvernului în diverse oraşe din întreaga ţară.

Aceştia s-au adunat, de asemenea, în Cezareea şi în Haifa, unde mărşăluiesc cu tobe şi bannere şi scandează: "Guvernul Israelului este împotriva poporului Israel" şi "Un guvern fără competenţe, ar trebui să demisionaţi acum".

Armata israeliană a anunţat sâmbătă seara închiderea şcolilor şi limitarea adunărilor publice la maximum 1.000 de persoane, în condiţiile în care este aşteptat un atac iranian asupra Israelului.

Totuşi, televiziunea Canal 12 a relatat că evaluarea instituţiilor de securitate israeliene rămâne aceea că Iranul va încerca să lovească ţinte militare, nu civile, ca răspuns la presupusa lovitură israeliană care a ucis mai mulţi membri ai IRGC (trupele de elită ale regimului iranian - n.r.), inclusiv doi generali, la Damasc, la începutul acestei luni.

Quarterly Report - Editia 4

Ruta maritimă a SUA pentru a ajuta palestinienii din Gaza nu funcționează, spun Pentagonul și ONU
Ruta maritimă a SUA pentru a ajuta palestinienii din Gaza nu funcționează, spun Pentagonul și ONU
Proiectul de debarcader de 320 de milioane de dolari pentru a furniza ajutor în Gaza încă nu a conectat mărfurile cu oamenii care au nevoie de ele. Cei 2,2 milioane de locuitori ai Gazei se...
Cum l-a salvat Curtea Penală Internațională pe premierul Israelului
Cum l-a salvat Curtea Penală Internațională pe premierul Israelului
Tocmai când se părea că zilele lui Benjamin Netanyahu la putere ar putea fi numărate, Curtea Penală Internațională a intervenit pentru a-l salva. Cabinetul de război al premierului...
#Israel, #Benjamin Netanyahu, #SUA, #Iran , #Israel