Antal Istvan, despre reorganizarea dorita de PDL: Nu putem fi stransi cu usa

Marti, 14 Iunie 2011, ora 16:54
1644 citiri
Antal Istvan, despre reorganizarea dorita de PDL: Nu putem fi stransi cu usa
Foto: Jurnalul Zilei

Deputatul UDMR Antal Istvan a declarat, marti, ca nici nu se pune problema ca Uniunea sa accepte o reimpartire administrativa a Romaniei in opt judete, afirmand ca maghiarii nu pot fi "stransi cu usa".

"Este nevoie de un dialog. Nu suntem de acord sa facem o reimpartire asa pe picior cum vrea PDL, nu inghitim chestia asta, nu putem fi stransi cu usa", a sustinut Antal Istvan, precizand ca Uniunea a depus la Parlament mai demult un proiect de lege privitor la reimpartirea administrativa asupra caruia trebuie discutat si care se afla in comisiile Camerei Deputatilor.

Mai mult, el a spus ca nu este de acord nici cu trecerea "la pachet" a reorganizarii administrative a tarii si a Statutului minoritatilor.

"Nu vrem sa ni se serveasca la pachet statutul si reorganizarea (...) si din doua miscari sa ridicam mana si gata", a mai explicat parlamentarul.

Antal Istvan a mai subliniat ca, in urmatoarea perioada, in data de 25 iunie va avea loc Consiliul Reprezentantilor Unionali unde se vor discuta si problemele din Coalitie.

"Am convocat cu circa doua luni in urma un Consiliu al Reprezentantilor Unionali pentru 25 iunie, avem niste foruri de decizie, avem o dezbatere si pe urma luam niste decizii, nu asa cand ni se trezeste cineva de dimineata cu idei", a sustinut deputatul.

Intr-o interventie la RTV, Antal Istvan s-a declarat deranjat ca PDL nu respecta prioritatile legislative stabilite prin protocolul coalitiei. Antal a spus ca in loc sa se discute Statutul Minoritatilor, care trebuie adoptat pana in iunie, PDL propune din scurt legea reorganizarii.

"Este o incalcare a intelegerilor facute, este foarte clar, haideti sa discutam despre acest protocol, pe care l-am facut cu colegii nostri si noi in timpul asta, cel putin eu cu colegii care ne ocupam de probleme economice, eu sunt in comisia de industrii, ne tot gandim, facem fel si fel de programe de revigorare economica, sa gandim solutii si acuma trebuie sa ne ocupam de aceasta chestiune.

E nevoie de niste studii, de un dialog inteligent si dupa ce acest studiu de impact va fi prezentat, toate fortele politice si societatea civila, atunci sa luam o decizie, asa suntem de acord, dar nu asa ca sa ni se serveasca la pachet, conditia trecerii repede a legii minoritatilor sa fie sa ne aplecam repede si din doua miscari sa ridicam mana (asupra legii reorganizarii, n.r.).

"Noi asa nu suntem obisnuiti, avem niste foruri de decizie, discutam problemele foarte clar, avem o dezbatere si pe urma luam niste decizii, nu asa cand ni se spune baieti, m-am trezit acum, alaltaieri dimineata, am visat ceva si trebuie sa fiti de acord ca visul meu e cel mai bun din lume. Am fost putin cam ironic, dar eu cel putin asa receptionez", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Antal Istvan UDMR, #scandal reorganizare teritoriala Romania , #stiri Istvan Antal