ISU a închis temporar două cluburi din Suceava și a aplicat amenzi de câte 100.000 de lei

Marti, 05 Decembrie 2023, ora 17:50
1717 citiri
ISU a închis temporar două cluburi din Suceava și a aplicat amenzi de câte 100.000 de lei
ISU a aplicat amenzi de câte 100.000 de lei Foto: Facebook/Detasamentul de Pompieri Falticeni

Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au închis, în ultimele săptămâni, două cluburi din judeţul Suceava în timpul unor controale, unde s-a constat că reprezentanţii cluburilor permiseseră accesul unui număr mult mai mare de persoane comparativ cu capacitatea spaţiilor în care funcţionează. S-au dat amenzi de câte 100.000 de lei celor două societăți pe numele cărora funcționeză localurile.

Controalele la localuri, discoteci şi cluburi din Suceava au fost făcute de către personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Suceava în zilele de 10 noiembrie şi 1 decembrie, la două cluburi din municipiul Suceava, unde au fost constatate mai multe nereguli.

„În data de 10 noiembrie au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, peste 690 de persoane, depăşindu-se numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 600 de persoane. De asemenea, în data de 1 decembrie, au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, 245 de persoane, depăşindu-se, astfel, numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 149 de persoane”, informează, marţi, 5 decembrie, ISU Suceava.

În urma constatării, inspectorii de la prevenire au dat fiecărui agent economic, câte o amendă contravenţională cu amendă în cuantum de 100.000 lei. În plus, în cazul celor două localuri a fost aplicată sancţiunea complementară de oprire a activităţii şi de sigilare a spaţiilor respective, pentru o perioadă de 60 de zile calendaristice.

Cele două firme au primit de asemenea sancţiuni sub formă de avertisment pentru nereguli tehnice precum nefuncţionarea tuturor lămpilor din componenţa instalaţiei de securitate la evacuare; blocarea/îngustarea căilor de evacuare şi acoperirea acestora cu elemente decorative-draperii; îngreunarea accesului la un hidrant interior de incendiu, întrucât pe calea de evacuare erau amplasate oglinzi şi covoare în cazul unuia dintre localuri. De asemenea, la unul dintre cluburi s-a constatat că instalaţia electrică exploatată avea defecţiuni şi improvizaţii.

Un al treilea club din Suceava este închis din data de 23 octombrie, în urma unui control.

Inspectorii ISU au anunţat din octombrie faptul că vor face controale la localurile care funcţionează ca discoteci sau cluburi, în contextul în care acestea găzduiesc în această perioadă balurile bobocilor organizate de către unităţi şcolare.

„Scopul acestor acţiuni nu este sancţionarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranţă pentru fiecare utilizator”, informau, încă din octombrie, oficialii ISU Suceava.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce amenzi se vor da după 31 martie pentru nerespectarea termenului limită la e-Factura
Ce amenzi se vor da după 31 martie pentru nerespectarea termenului limită la e-Factura
După 31 martie 2024, ANAF va sancționa contribuabilii români care nu respectă termenul de transmitere a facturilor prin programul RO e-Factura. Termenul limită pentru transmiterea...
Inspectorii ANAF vor avea dreptul să poarte arme în timpul controalelor. „Militarizarea”, permisă pentru „siguranţa activităţii”
Inspectorii ANAF vor avea dreptul să poarte arme în timpul controalelor. „Militarizarea”, permisă pentru „siguranţa activităţii”
Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, anunţă că inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judeţean, pentru...
#isu suceava, #Amenzi, #cluburi inchise, #controale , #ISU