Cum arată spitalul din Suceava unde un incendiu a distrus o întreagă secție. Imagini dramatice de la evacuarea pacienților în miez de noapte

Joi, 03 Februarie 2022, ora 11:30
2992 citiri
Cum arată spitalul din Suceava unde un incendiu a distrus o întreagă secție. Imagini dramatice de la evacuarea pacienților în miez de noapte
Etajul 4, acolo unde au izbucnit flăcările, a fost însă grav afectat de incident FOTO ISU

Peste 300 de pacienți au fost evacuați miercuri noapte din Spitalul Judeţean Suceava, după ce un incendiu a cuprins Secţia Ginecologie. Imaginile făcute publice de pompieri după stingerea flăcărilor arată proporțiile dezastrului.

Autoritățile au activat Planul Roşu de intervenţie, în noaptea de miercuri spre joi, fiind evacuaţi în total 329 de pacienţi, între care 102 copii, majoritatea nou-născuţi, fără a se înregistra victime.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric (care făcea parte din agregatul de ventilare) cu defecţiuni”, a transmis ISU Suceava.

Conform sursei citate, incendiul a pornit de la un salon al Secţiei Ginecologie. Flăcările s-au manifestat pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, cu degajări mari de fum.

”Flăcările s-au manifestat în zona unui salon de la etajul IV al spitalului. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la fata locului s-au deplasat toate forţele şi mijloacele de la Detaşamentul Suceava”, a mai adăugat ISU Suceava.

Pe lângă subunitățile pompierilor militari suceveni, au mai fost solicitate resurse și de la Inspectoratele pentru situații de urgență Botoșani și Iași, în total, fiind alocate intervenției, etapizat, 7 autospeciale cu apă și spumă, 8 ambulanțe SMURD, 3 autoscări de intervenție la înălțime, 5 Autospeciale de Transport Personal și Victime Multiple, 2 autospeciale de intervenții complexe și un echipaj pentru descarcerare. De asemenea, în sprijin, au intervenit și 9 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Conform autorităților, incendiul a fost lichidat în aproximativ zece minute și nu s-au înregistrat victime. Cu toate astea, etajul 4, acolo unde au izbucnit flăcările, a fost grav afectat de incident.

VIDEO Știripesurse / Facebook

”Prioritatea a fost evacuarea tuturor pacienţilor din zonă şi de la etajele superioare. Au fost evacuaţi 329 pacienţi, de la etajul IV până la etajul IX. Aceştia au fost relocaţi în alte secţii din spital. Din totalul pacienţilor evacuaţi, 102 sunt copii (57 nou-născuţi)”, a mai transmis ISU Suceava.

VIDEO Stiripesurse / Facebook

Pompierii au precizat că 40 de pacienţi au fost de la etajul IV, cel la care a izbucnit incendiul.

În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

Arde acoperișul unui bloc, locatarii sunt evacuați de urgență VIDEO
Arde acoperișul unui bloc, locatarii sunt evacuați de urgență VIDEO
Un puternic incendiu a afectat, sâmbătă, acoperişul unui bloc din municipiul Rădăuţi, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Potrivit...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#isu suceava, #spital suceava, #incendiu spital, #plan rosu , #incendiu