Italia, lovită de furtuni violente. Inundații masive în Milano iar mai multe școli au fost închise în toată țara

Marti, 31 Octombrie 2023, ora 10:19
2832 citiri
Italia, lovită de furtuni violente. Inundații masive în Milano iar mai multe școli au fost închise în toată țara
Mai multe orașe din nordul Italiei, lovite de o furtună puternică FOTO Facebook/Marco Granelli

Regiunile din nordul Italiei au fost lovite puternic de ploi, iar în următoarele ore se preconizează că vremea nefavorabilă se va extinde spre sud. Un număr semnificativ de școli au fost închise din cauza condițiilor meteo extreme.

O furtună puternică a lovit Milano în timpul nopții, provocând inundații grave în mai multe zone ale orașului, în special în cartierul Niguarda. Inundațiile au fost provocate după o zi de ploi abundente în regiune. Alerta de protecție civilă a fost emisă pentru a avertiza locuitorii cu privire la pericolul inundațiilor.

Furtuna a început în jurul orei 4:30 dimineața, fiind însoțită de fulgere, tunete și viituri. Râul Seveso a fost primul care s-a revărsat, inundând străzile din cartierul Niguarda. Autoritățile au reacționat rapid, închizând drumurile și impunând o serie de măsuri de siguranță.

Una dintre zonele importante ale orașului, Viale Fulvio Testi, a fost închisă pentru a preveni dezastrele și a ajuta la gestionarea situației de urgență. Nivelurile torenților Seveso și Lambro din Milano erau deja sub atenția autorităților, în condițiile meteo nefavorabile care au afectat regiunea.

Metrourile Via Negrotto și Via Rubicone au fost inundate, dar se preconizează că vor fi redeschise în curând. Totodată, Parcul Lambro a fost evacuat ca măsură de precauție.

Ultimele date culese de autorități arată că situația rămâne gravă. Protecția Civilă din Lombardia a lansat alerte și mesaje SMS pentru a informa locuitorii din zonele afectate despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte.

Cu toate acestea, prognozele meteorologice indică o tendință de ameliorare, cu scăderea treptată a precipitațiilor și dispariția lor din sectoarele vestice. Vântul, deși nu va mai fi atât de intens ca în timpul furtunii, va continua să sufle în câmpia vestică și în zona montană, cu posibile intensificări moderate în cursul după-amiezii.

Școli închise pe 31 octombrie din cauza alertei meteo: din Toscana până în Emilia Romagna, în Friuli și Veneto, anunță stiridiaspora.ro

Marți, 31 octombrie, mai multe regiuni din Italia sunt avertizate cu privire la condițiile meteo periculoase. Regiunea Veneto se află sub alertă roșie, semnificând riscul iminent și condițiile meteo deosebit de severe. Șase regiuni nordice sunt în alertă portocalie, indicând posibilitatea unor fenomene meteorologice potențial periculoase. De asemenea, alte 11 regiuni sunt sub avertizare galbenă, semn că vremea nefavorabilă se va răspândi pe o mare parte a teritoriului național.

Quarterly Report - Editia 4

Actorul Gerard Depardieu, acuzat că a bătut cu „o agilitate surprinzătoare” un paparazzo italian. „Sângera abundent”
Actorul Gerard Depardieu, acuzat că a bătut cu „o agilitate surprinzătoare” un paparazzo italian. „Sângera abundent”
Actorul Gerard Depardieu a fost acuzat de agresiune, după ce a lovit, în centrul Romei, un paparazzo, informează Reuters. Bărbat care susține că a fost agresat, îl fotografiase pe actor...
Maxime de 27 de grade și ploi. Cum va fi vremea astăzi în țară și în București
Maxime de 27 de grade și ploi. Cum va fi vremea astăzi în țară și în București
Meteorologii anunță că duminică, 19 mai, vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor şi în general instabilă după-amiaza. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări...
#Italia, #milano, #ploi, #inundatii Italia , #Italia