Asasinii italianului ucis și incendiat vor să ajungă acasă. Carmeluța Bărbălău: Soțul m-a amenințat că îmi ucide copiii

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 21:50
7605 citiri
Asasinii italianului ucis și incendiat vor să ajungă acasă. Carmeluța Bărbălău: Soțul m-a amenințat că îmi ucide copiii
Adriana Carmeluța Bărbălău este în arest preventiv din 11 mai 2022. FOTO: Ionuț Mureșan

Amanta lui Mauro Donato Gadda – italianul de 63 de ani ucis, apoi incendiat pe un câmp din Ilfov – a fost prezentată în fața judecătorilor, vineri, 7 octombrie, pe care a încercat să-i convingă să o elibereze din arest. Adriana Carmeluța Bărbălău a spus în fața instanței că soțul ei, Valentin Bărbălău, este cel care a comis crima și că acesta a amenințat-o că îi va ucide copiii dacă nu îl ajută.

Pe data de 26 septembrie Adriana Carmeluța Bărbălău a formulat o cerere în fața Tribunalului Ilfov prin care a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, aceea a arestului de domiciliu.

Judecătorul fondului a respins-o, așa că femeia a contestat încheierea la Curtea de Apel București. Din soluția Tribunalului Ilfov rezultă că Adriana Carmeluța Bărbălău este cunoscută cu antecedente penale, iar soțul ei, Valentin Bărbălău, este recidivist.

Cei doi sunt arestați preventiv încă din data de 11 mai, în legătură cu uciderea, tranșarea, apoi incendierea cadavrului italianului Mauro Donato Gadda.

Avocata: „Se afla sub constrângerea morală a soțului”

În sala de judecată, avocata Adrianei Carmeluța Bărbălău a arătat în fața instanței de control judiciar că în mod greșit Trinbunalul Ilfov a ales să îi prelungească și ei mandatul de arestare preventivă, din moment ce autorul crimei ar fi, de fapt, doar soțul ei gelos.

„Constatați că judecătorul de cameră preliminară în mod eronat a menținut măsura arestării preventive. Apreciem că de la luarea acestei măsuri temeiurile s-au schimbat. Costatați că, deși a fost implicată în regretabilul eveniment, nu există probe certe, directe, că a luat parte la suprimarea vieții victimei. Se afla sub constrângerea morală a soțului, față de care fusese emis un ordin de protecție, iar acesta a amenințat că îi omoară copiii. Se afla sub controlul lui când a chemat victima la ea în apartament. Judecătorul a argumentat menținerea măsurii preventive la modul general și a invocat reflectarea evenimentului în mass-media. Ea s-a ocupat singură de copii, nu a avut nici măcar o amendă și merită această creditare din partea instanței, anume înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu”, a declarat avocata Adrianei Carmeluța Bărbălău.

Femeia a declarat în ultimul cuvânt că este de acord cu avocata ei și a solicitat înlocuirea măsurii.

Pagina oficială a Tribunalului Ilfov arată toate demersurile judiciare pe care soții Bărbălău le-au făcut de când au fost prinși și încarcerați pe data de 11 mai 2022.

Printre dosarele de prelungire a arestului preventiv se află și unul de revocare a măsurii, formulată apoi retrasă în fața instanței de Adriana Carmeluța Bărbălău.

Soții Bărbălău, judecați pentru 5 capete de acuzare

Tot acolo s-a format și dosarul în care soții Bărbălău vor fi judecați pe fond pentru crimă.

Este vorba de dosarul numărul 2604/93/2022 de la Tribunalul Ilfov având ca obiect infracțiunile de omor, tâlhărie calificată, profanare de cadavre, distrugere și efectuarea de operațiuni finaciare în mod fraudulos.

Asta înseamnă că Adriana și Valentin Bărbălău nu s-au limitat în a-l ucide pe italian și a încerca să scape de cadavrul acestuia, ci i-au luat și cardurile bancare, pe care le-au golit de bani.

În proces, ca părți civile, stau rudele italianului: Karen Emanuela Gadda și Gregory Luigi Gadda, precum și firmele Bijou Credit Expres SRL și Sadas Plant Solutions.

Cei doi suspecți în cazul cetățeanului italian găsit carbonizat în portbagajul unei mașini, pe un câmp din Măgurele, și-ar fi recunoscut faptele. Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de G4Media, cei doi au admis că l-au omorât pe italian după o ceartă pornită din cauza geloziei.

Mai exact, italianul ar fi avut o relație cu o româncă, la care s-a dus în vizită, în apartamentul ei din Sectorul 5 al Capitalei. Totuși, acolo a dat de soțul femeii, astfel că au început să se certe. Cei doi soți l-au omorât pe italian, iar apoi l-au dus cu mașina pe câmpul din Măgurele, unde i-au dat foc. Deși au scăpat de plăcuțele de înmatriculare ale mașinii, anchetatorii ar fi descoperit că ar aparține unei firme de închirieri.

Anchetatorii au făcut percheziții marți seară, 10 mai, la domiciliile a două persoane, un bărbat și o femeie, în dosarul cetățeanului italian mort în Ilfov.

Un afacerist italian căruia dragostea i-a fost fatală

Mauro Donato avea 63 de ani, locuia de zece ani în România, fiind divorţat. Avea doi copii care au rămas în Italia, potrivit Observator. Era pasionat de călărie, plimbări şi aventuri cu barca.

Italianul avea o firmă de filtrare apă şi contracte cu mai multe primării din țara noastră. El locuia singur într-o vilă din Mihăileşti, pe care o cumpărase de la un cetăţean englez. Maşina în care a fost găsit era închiriată din Italia.

„Nu era genul de om care să intre în conflict cu cineva. Avea cunoştinţe şi relaţii ca orice om de afaceri, dar nu atât de mult încât să intre în alte discuţii, în afară de cele profesionale”, a declarat un prieten.

Pe de altă parte, potrivit unor informații apărute în Gândul, care citează surse judiciare, bărbatul ar fi avut relații apropiate cu persoane importante din mediul de afaceri din România, dar și legături cu mai multe prostituate.

De asemenea, ar fi fost audiată menajera bărbatului, care ar fi povestit că bărbatul avea o relație cu o femeie care locuiește în București, respectiv că acesta aducea acasă diferite femei.

Citește și:
Românca acuzată că a ajutat la incendierea amantului italian. Avocatul: „Se afla sub constrângerea morală a soțului”
Românca acuzată că a ajutat la incendierea amantului italian. Avocatul: „Se afla sub constrângerea morală a soțului”
Adriana Carmeluța Bărbălău – femeia acuzată l-ar fi ajutat pe soțul ei (Valentin Bărbălău) să îl ucidă apoi să îi incendieze cadavrul amantului (Mauro Donato Gadda) – susține că...
„Samsarul deșeurilor” din Sectorul 5 scapă de pușcărie. Cât costa o plimbare cu camionul de gunoi prin centrul Bucureștiului MOTIVARE
„Samsarul deșeurilor” din Sectorul 5 scapă de pușcărie. Cât costa o plimbare cu camionul de gunoi prin centrul Bucureștiului MOTIVARE
Vasilică Vătafu, un „șmecher” care a cerut 1,7 milioane de lei de la reprezentanții unor firme de salubritate din Sectorul 5 pentru ca mașinile de gunoi să nu fie amendate de Poliția...