Bărbat de 36 de ani testat pozitiv simultan cu HIV, COVID și variola maimuței. "Colectarea anamnestică și obiceiurile sexuale au fost cruciale pentru diagnosticul corect"

Miercuri, 24 August 2022, ora 13:39
5254 citiri
Bărbat de 36 de ani testat pozitiv simultan cu HIV, COVID și variola maimuței. "Colectarea anamnestică și obiceiurile sexuale au fost cruciale pentru diagnosticul corect"
Imagine dintr-o secție ATI pentru bolnavii Covid FOTO RO Vaccinare

Un italian în vârstă de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru variolă, HIV și COVID în același timp.

La aproximativ 9 zile de la întoarcerea dintr-o călătorie în Spania, în care a întreținut relații sexuale cu alți bărbați fără a folosi prezervativ, pacientul a prezentat febră, durere în gât, oboseală, cefalee și inflamație a zonei inghinale.

Potrivit Journal of Infection, tânărul de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru coronavirus la 3 zile de la debutul simptomelor.

La scurt timp după, i-a apărut o erupție pe brațul stâng și în zilele următoare s-au răspândit vezicule pe tot corpul, ceea ce l-a determinat să meargă la camera de urgență a unui spital din Catania.

Aici a fost testat pozitiv pentru variola maimuței și HIV. Pacientul a fost externat din spital după aproape o săptămână și s-a recuperat de Covid și variola maimuței, deși a rămas cu o mică cicatrice.

„Acest caz evidențiază modul în care simptomele variolei maimuțelor și Covid se pot suprapune și confirmă că, în cazul co-infecției, colectarea anamnestică și obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru a pune diagnosticul corect”, au spus cercetătorii de la Universitatea din Catania.

"Rețineți că tamponul orofaringian al variolei maimuței a fost încă pozitiv după 20 de zile, ceea ce sugerează că acești indivizi pot fi în continuare contagioși timp de câteva zile după remisiunea clinică", se arată în raport.

„În consecință, medicii ar trebui să încurajeze măsurile de precauție adecvate”.

"Deoarece acesta este singurul caz raportat de coinfecție cu virusul variolei maimuței, SARS-CoV-2 și HIV, nu există încă suficiente dovezi care să susțină că această combinație ar putea agrava starea pacientului. Având în vedere actuala pandemie SARS-CoV-2 și creșterea zilnică a cazurilor de variola maimuțelor, sistemele de sănătate trebuie să fie conștiente de această posibilitate.", au adăugat cercetătorii, scrie ilgazzettino.it.

#italian, #pozitiv, #test, #variola maimutei, #covid, #hiv, #premiera mondiala , #Italia