Evghenia Timosenko: La Bucuresti atmosfera e una de libertate

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 18:06
4177 citiri
Evghenia Timosenko: La Bucuresti atmosfera e una de libertate
Foto: Administratia Prezidentiala

Evghenia Timosenko, fiica fostului premier ucrainean Iulia Timosenko, afirma ca a fost intampinata la Bucuresti cu caldura si ca a simtit aici o "atmosfera de libertate".

"Mama mea este in inchisoare de 14 luni si din nefericire aceasta este o perioada mai lunga decat ne asteptam. Noi luptam in fiecare zi pentru eliberarea ei, la fel ca multe tari care o sprijina, iar ea simte acest lucru din inchisoare. (...)Toata lumea asteapta si cere eliberarea ei si a altor detinuti politici. Dar presedintele Ianukovici si regimul sau au alte intentii, complet opuse.

El face tot ce poate pentru a prelungi detentia ei, principalul lui oponent politic, pana la urmatoarele alegeri prezidentiale, probabil in 2015, ceea ce nimeni, cred, nu va permite sa se intample. De aceea tot mai multe forte se unesc pentru mama mea, pentru Ucraina, asa ca speram ca vor fi schimbari pozitive in cateva luni", a declarat Evghenia Timosenko intr-un interviu acordat agentiei Mediafax.

Fiica fostului premier ucrainean a mai spus ca ii este recunoscatoare presedintelui Traian Basescu pentru sprijinul acordat mamei sale si fortelor democratice din tara sa.

"Simtim ca suntem forte democratice infratite. Presedintele Basescu este un aparator al principiilor democratice in Romania si partidul lui are convingeri similare cu cele ale opozitiei noastre, dar care din nefericire este doar opozitie in Ucraina(...)

Este prima data cand vin la Bucuresti. Am fost intampinata de persoane foarte calde, iar atmosfera este una de libertate, nu simti niciun fel de amenintari, nu simti niciun fel de presiune, este o lume libera", a mai spus aceasta.

Evghenia Timosenko a venit miercuri la Bucuresti pentru intalniri cu presedintele Traian Basescu si liderii Partidului Popular European prezenti la cel de-al 21-lea Congres, sutinatori ai nevinovatiei Iuliei Timosenko.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Evghenia Timosenko Bucuresti, #iulia timosenko inchisoare , #arest