Fiica Iuliei Timosenko: Salvati viata mamei mele!

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 14:23
5202 citiri
Fiica Iuliei Timosenko: Salvati viata mamei mele!
Foto: Der Spiegel

Evghenia Timosenko, fiica fostului premier ucrainean Iulia Timosenko, in prezent intemnitata in Ucraina, s-a adresat cancelarului german Angela Merkel cu apelul "Salvati viata mamei mele!"

Dupa cum se stie, fostul premier Iulia Timoseko a fost judecata intr-un proces considerat politic si condamnata la 7 ani inchisoare.

Timosenko era o parsonalitate politica foarte activa si milita pentru integrarea europeana a Ucrainei, pozitie incomoda pentru autoritatile de la Kiev.

Apelul Evgheniei Timosenko are o nuanta de disperare clamand "Salvati viata mamei mele inainte de a fi prea tarziu" si subliniaza fondul politic al demersului sau, aratand ca "Soarta mamei mele este acuma tot una cu soarta tarii mele. Daca ea moare, moare democratia", informeaza Der Spiegel.

Fiica fostului pemier atentioneaza ca mama ei este suferinda, iar inchisoarea nu-i asigura asistenta mediala necesara. Cere sprijinul partii germane, pentru a fi internata si tratata intr-un spital din Germania.

Presa relateaza ca ministrul de Externe german, Guido Westerwelle, a fost socat de cele aflate, cu atat mai mult, cu cat apelul disperat al Evgheniei, reitereaza si faptul ca cea intemnitata a fost maltratata in detentie.

Der Spiegel publica si imagini foto, din care rezulta vizibile leziuni corporale, menite sa vina in sprijinul celor afirmate.

Ministrul de Externe a aratat ca este foarte preocupat de aceasta situatie, careia ii va da toate atetia cuvenita.

In faza actuala, nu se stie ce masuri concrete pot lua autoritatile germane, dat fiind ca guvernul de la Kiew s-a aratat pana acum inflexibil la toate demersurile ce au fost facute din partea Institutiilor Europene pentru incetarea imixtiunilor politicului in justitia ucraineana.

Presa apreciaza ca este posibila o masura extrema, prin boicotarea de catre Europa a campionatului european de fotbal, ce ar urma sa aiba loc in Ucraina, in vara aceasta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iulia Timosenko intemnitata, #Iuia Timosenko arest, #Iulia Timosenko batuta , #arest