Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Iulia Timosenko, lovita de o boala misterioasa in inchisoare

Autor: Ana Ilie
Vineri, 19 August 2011, ora 16:17
3804 citiri
Iulia Timosenko, lovita de o boala misterioasa in inchisoare

Avocatii si consilierii fostului premier ucrainean, Iulia Timosenko, cer fara succes judecatorului sa permita accesul doctorului personal al acesteia in inchisoarea kieveana unde este retinuta, intrucat aceasta sufera de "simptome misterioase".

Timosenko a fost arestata in urma cu doua saptamani si s-a plans, pentru prima data, de probleme de sanatate, joi, cerand o examinare medicala independenta, inclusiv teste de sange, informeaza RFE/RL.

Timosenko a aparut in fata completului de judecata si s-a albit la fata brusc, motiv pentru care sedinta s-a amanat pana pe 22 august. Avocatul apararii a explicat ca "Iulia Volodimirivna, care este retinuta ilegal, a dezvoltat simptome interne si externe care se intensifica, si care indica o inrautatire a sanatatii. Puteti vedea cu ochii vostri. Cerem sa rezolvati imediat chestiunea accesului doctorului ei personal", a spus Mikola Siri.

Potrivit unui membru al partidului lui Timosenko, acesteia i-au aparut vanatai de la vase de sange sparte pe tot corpul.

Judecatorul a respins cererea avocatilor, dispunand ca Timosenko sa primeasca vizita unei echipe de medici de la Ministerul Sanatatii, pe care fostul premier a respins-o, insa.

Timosenko este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu un contract "dezavantajos" de livrare de gaz din Rusia, in 2009. Fostul premier ar putea primi 10 ani in inchisoare daca este gasita vinovata.

Fostul sau aliat, Viktor Iuscenko, chemat ca martor la proces, s-a declarat impotriva arestarii politicienilor in general si a Iuliei Timosenko in special, actiune ca ar discredita sistemul judiciar national.

"Am spus de multe ori ca sunt impotriva arestarii lui Timosenko, precum si arestarii altor membri ai opozitiei. Nu sunt infractori care reprezinta o amenintare pentru societatea sau pentru vietile altor cetateni", a spus acesta, potrivit Ria Novosti.

"Retinerea lor este o metoda de a le restrange capacitatea de a se apara singuri si un instrument de a exercita presiune asupra lor. Aceasta este o discreditare a sistemului judiciar ucrainean", a continuat fostul preseidnte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Iulia Timosenko, #iulia timosenko inchisoare, #iulia timosenko boala , #arest