Ianukovici: Ucraina vrea in UE, dar fara amestec in afacerile noastre interne

Vineri, 24 August 2012, ora 22:41
3190 citiri
Ianukovici: Ucraina vrea in UE, dar fara amestec in afacerile noastre interne

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a declarat vineri, cu ocazia Zilei Independentei a tarii, ca Ucraina isi doreste integrarea in UE, insa in termenii stabiliti de ea, si ca nu accepta ingerinte in afacerile sale interne, referindu-se la Iulia Timosenko, a carei incarcerare a departat Ucraina de UE.

Occidentul nu vede cu ochi buni incarcerarea fostului premier Iulia Timosenko, condamnata la 7 ani de inchisoare pentru abuz de putere, dupa ce a semnat, fara acordul guvernului, un contract de import de gaze naturale rusesti considerat dezavantajos pentru Ucraina.

UE cere ca aceasta sa fie eliberata si sa i se permita sa participe la alegerile legislative din octombrie. Legile din Ucraina nu permit persoanelor condamnate penal sa participe la alegeri. De altfel, vineri, in Kiev s-au adunat cateva mii de oameni care au scandat "Libertate pentru Iulia", acestiua ascultand si un mesaj inregistrat de fostul premier din spitalul unde se afla, din cauza herniei de disc de care sufera.

Manifestatie pro Timosenko, la Kiev, de Ziua Independentei Ucrainei

Sondajele recente insa arata ca ucrainenii sprijina ideea integrarii tariilor lor in UE. Reiterand faptul ca Ucraina merge pe drumul apropierii de UE, Ianukovici a scos insa in evidenta faptul ca asta trebuie sa se intample nu cu orice conditii: "Nu vom accepta integrarea cu orice pret, respectiv prin pierderea independentei, concesiilor de ordin economic sau teritorial sau a ingerintelor in afacerile noastre interne", a spus seful statului.

In plus, Ianukovici a evidentiat nevoia apropierii de fostele state sovietice, in special de Rusia, relateaza Ria Novosti. A motivat aceasta miscare prin faptul ca acestea reprezinta piata de desfacere a produselor ucrainene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Viktor Ianukovici Ucraina UE, #Ianukovici Ucraina UE conditii, #inchisoare Timosenko Ucraina UE, #inchisoare Timosenko Occident, #Ucraina integrare UE , #inchisoare