Ianukovici: Ucraina vrea in UE, dar fara amestec in afacerile noastre interne

Vineri, 24 August 2012, ora 22:41
3190 citiri
Ianukovici: Ucraina vrea in UE, dar fara amestec in afacerile noastre interne

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a declarat vineri, cu ocazia Zilei Independentei a tarii, ca Ucraina isi doreste integrarea in UE, insa in termenii stabiliti de ea, si ca nu accepta ingerinte in afacerile sale interne, referindu-se la Iulia Timosenko, a carei incarcerare a departat Ucraina de UE.

Occidentul nu vede cu ochi buni incarcerarea fostului premier Iulia Timosenko, condamnata la 7 ani de inchisoare pentru abuz de putere, dupa ce a semnat, fara acordul guvernului, un contract de import de gaze naturale rusesti considerat dezavantajos pentru Ucraina.

UE cere ca aceasta sa fie eliberata si sa i se permita sa participe la alegerile legislative din octombrie. Legile din Ucraina nu permit persoanelor condamnate penal sa participe la alegeri. De altfel, vineri, in Kiev s-au adunat cateva mii de oameni care au scandat "Libertate pentru Iulia", acestiua ascultand si un mesaj inregistrat de fostul premier din spitalul unde se afla, din cauza herniei de disc de care sufera.

Manifestatie pro Timosenko, la Kiev, de Ziua Independentei Ucrainei

Sondajele recente insa arata ca ucrainenii sprijina ideea integrarii tariilor lor in UE. Reiterand faptul ca Ucraina merge pe drumul apropierii de UE, Ianukovici a scos insa in evidenta faptul ca asta trebuie sa se intample nu cu orice conditii: "Nu vom accepta integrarea cu orice pret, respectiv prin pierderea independentei, concesiilor de ordin economic sau teritorial sau a ingerintelor in afacerile noastre interne", a spus seful statului.

In plus, Ianukovici a evidentiat nevoia apropierii de fostele state sovietice, in special de Rusia, relateaza Ria Novosti. A motivat aceasta miscare prin faptul ca acestea reprezinta piata de desfacere a produselor ucrainene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Viktor Ianukovici Ucraina UE, #Ianukovici Ucraina UE conditii, #inchisoare Timosenko Ucraina UE, #inchisoare Timosenko Occident, #Ucraina integrare UE , #inchisoare