Ucraina rabufneste si face praf UE: Ne conditioneaza viitorul de discutabilul caz Timosenko

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 23:02
3304 citiri
Ucraina rabufneste si face praf UE: Ne conditioneaza viitorul de discutabilul caz Timosenko

Premierul ucrainean Mikola Azarov a acuzat sambata Uniunea Europeana de iresponsabilitate, reprosand blocului comunitar conditionarea semnarii Acordului de asociere cu Ucraina de solutionarea cazului fostului premier Iulia Timosenko, incarcerata in urma unui proces considerat politic.

"Daca cineva este atat de indraznet - si ma refer aici la politicienii europeni - sa puna viitorul tarii noastre, ori o decizie politica atat de importanta, pe acelasi plan cu o solicitare discutabila legata de Timosenko, acest lucru ar fi o lipsa de responsabilitate", a spus seful executivului ucrainean la o conferinta a partidului sau desfasurata in orasul Donetk.

Potrivit acestuia, UE a sustinut mai intai ca Iulia Timosenko este victima unei masinatiuni politice, dar acum Bruxellesul si-ar fi revizuit opiniile si insista asupra iertarii si gratierii fostului premier.

Azarov i-a criticat vehement si pe observatorii europeni insarcinati cu cazul Timosenko, Aleksandr Kwasniewski si Pat Cox, care in opinia premierului ucrainean "vin cu idei in alb si negru, cu parerea ca guvernul este rau si isi izoleaza adversara politica, ce este curata ca lacrima".

In primavara anului 2012, Uniunea Europeana si Ucraina au parafat Acordul de asociere ce prevede crearea unei zone de liber schimb, dar semnarea documentului a fost amanata din cauza refuzului autoritatilor de la Kiev de a o elibera pe Iulia Timosenko.

Aceasta a fost condamnata in octombrie 2011 la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, dupa ce a semnat, fara acordul guvernului pe care il conducea, un contract de import de gaze naturale ruse, considerat pagubos pentru Ucraina.

In luna decembrie 2012, Consiliul European a reafirmat posibilitatea semnarii acestui Acord de asociere cu ocazia Summitului Parteneriatului Estic care va avea loc la Vilnius in 28-29 noiembrie, daca guvernul de la Kiev va pune capat "justitiei selective" si va solutiona neregulile identificate la alegerile parlamentare din 28 octombrie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#premier Ucraina UE iresponsabila, #Ucraina eliberare Iulia Timosenko, #Ucraina acord asociere Timosenko, #Mikola Azarov premier Ucraina, #Mikola Azarov Iulia Timosenko , #inchisoare