UE, "profund dezamagita" de respingerea apelului Iuliei Timosenko

Miercuri, 29 August 2012, ora 19:05
1717 citiri
UE, "profund dezamagita" de respingerea apelului Iuliei Timosenko
Foto: Fox News

Uniunea Europeana si-a exprimat "produnda dezamagire", miercuri, dupa ce tribunalul suprem al Ucrainei a respins apelul fostului prim-ministru Iulia Timosenko, impotriva condamnarii sale pentru abuz in serviciu.

"Am notat cu regret rezultatul", a declarat Michael Mann, purtator de cuvant al sefului Afacerilor Externe din Uniunea Europeana, Catherine Ashton, potrivit EU Business

Mann a precizat ca UE este "profund dezamagita" de procedurile juridice care au impiedicat doua personaje importante ale Opozitiei de la participarea la alegerile parlamentare, "ca urmare a unor procese care nu au respectat standardele internationale".

Celalalt personaj politic la care s-a referit Mann este fostul ministru de Interne al Ucrainei, Iuri Lutsenko, care a fost inchis dupa un alt proces controversat si care a contestat arestarea si detentia la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Ucraina respinge apelul Iuliei Timosenko - pedeapsa continua

Respingerea apelului facut de Timosenko marcheaza finalul recursului legal intern pe care l-a facut aceasta si ii deschide calea spre curtea de la Strasbourg - o miscare pe care apararea a fost retinuta sa o faca din cauza lunilor de amanari juridice.

Timosenko, in varsta de 51 de ani, este liderul Opozitiei din Ucraina. Aceasta nu a putut fi prezenta in tribunal din cauza unor probleme de sanatate care o obliga sa stea intr-un spital din estul Ucrainei.

A fost condamnata la sapte ani de inchisoare, in octombie 2011, ca urmare a implicarii sale in anularea relatiilor comerciale cu Rusia, in 2009, ceea ce a determinat pentru Ucraina sporirea considerabila a pretului gazelor, ducand astfel la o si mai mare presiune asupra economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#UE ingrijorare decizie Timosenko, #Iulia Timosenko pedeapsa, #iulia timosenko inchisoare , #inchisoare