Cazul Iulia Timosenko, analizat iar de CEDO

Miercuri, 29 August 2012, ora 09:56
1786 citiri
Cazul Iulia Timosenko, analizat iar de CEDO
Foto: Cotidianul

Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a analizat iar cazul fostului premier ucrainean Iulia Timosenko, care acuza conditiile inumane ale detentiei sale.

Cele doua parti, reprezentantii Guvernului de la Kiev si cei ai lui Timosenko, si-au argumentat fiecare pozitia, vizavi de modul in care este tratat fostul premier ucrainean in inchisoare, arata Russia Today.

Timosenko este aparata de Valentina Telichenko, unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Ucraina, in timp ce Guvernului de la Kiev a angajat firma de avocatura americana Scadden, al carei sef, Gregory Craig, va fi prezent la proces.

Gregory Craig este de asemenea un avocat celebru, luand parte la cunoscutul scandal si proces "Watergate" din SUA si l-a reprezentat si pe fostul secretar general ONU Kofi Annan.

Iulia Timosenko a fost incarcerata in august 2011, dupa ce a fost condamnata la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, in vremea mandatului ei de premier.

Timosenko a fost acuzata de semnarea unui contract de gaze cu Rusia care a fost impotriva intereselor publice ale Ucrainei, dovedindu-se dezavantajos.

Occidentul, ca si acuzata, a considerat ca intregul proces si incarcerarea au fost motivate politic, relatiile dintre Kiev si vestul Europei devenind tot mai tensionate.

Iulia Timosenko a depus o plangere la CEDO, reclamand ca a fost incalcat articolul 3 din declaratia pentru drepturile omului, care se refera la interzicerea tratamentelor inumane sau degradante, articolul 5 (dreptul la libertate si siguranta) si articolul 18 (limitarea folosirii restrangerii drepturilor).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Timosenko proces CEDO Ucraina, #Timosenko fost premier drepturi, #Timosenko inchisoare gaze Rusia , #premier Ucraina
Comentarii