Iulia Timosenko, suspectata de implicare intr-un asasinat politic

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 22:14
1514 citiri
Iulia Timosenko, suspectata de implicare intr-un asasinat politic
Foto: Arhiva

Procurorii ucraineni o acuza pe Iulia Timosenko de implicare in organizarea unui asasinat politic in anii '90, deschizand astfel un nou front de acuzatii in instanta impotriva fostului premier, aflat deja in spatele gratiilor pentru abuz de putere.

Noua ancheta ar insemna o piedica in plus in parcursul european al Ucrainei, stiut fiind ca liderii UE suspecteaza ca Timosenko este deja victima unui dosar politic, intocmit la comanda actualului presedinte, Viktor Ianukovici, care intentioneaza sa ii inlature din calea sa pe toti adversarii politici, comenteaza Financial Times.

Rinat Kuzmin, procurorul general adjunct, a declarat pentru sursa citata ca are dovezi ca anumite companii controlate de Iulia Timosenko si de un alt fost premier, Pavlo Lazarenko, inchis si el in SUA, ar fi transferat bani in conturile asasinilor lui Yevhen Shcherban, avocat si om de afaceri. Acesta si-a pierdut viata impreuna cu sotia sa si alte doua persoane pe aeroportul din Donetk, in 1996.

Kuzmin sustine ca Lazarenko si Timosenko, asociati in afaceri in anii '90, ar fi avut o disputa cu Shcherban. Banii cu care au fost platiti asasinii ar fi provenit de la Somolli, o companie controlata de Timosenko, si ar fi ajuns la o alta companie controlata de Lazarenko, dupa care in buzunarele celui care a fost condamnat in 2003 pentru asasinarea lui Shcherban.

Pe de alta parte, Timosenko este acuzata si de evaziune fiscala, actiune ce s-ar putea solda cu o noua pedeapsa de pana la 12 ani de inchisoare.

Serghei Vlasenko, avocatul fostului premier uncrainean, sustine ca toate acuzatiile procurorilor la adresa clientei sale tin de o "propaganda" care nu se bazeaza pe nimic, dar al carei scop este terfelirea numelui ei. Orice legatura cu uciderea lui Yevhen Shcherban este de un "absurd absolut", a mai adaugat el.

"Din cate stiu eu pana acum, nu exista nicio acuzatie oficiala impotriva doamnei Timosenko referitoare la vreo crima. Aceasta asa-zisa acuzatie este similara cu aceea de a-i pune in carca asasinarea lui Kennedy", a mai comentat avocatul Iuliei Timosenko.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Iulia Timosenko acuzata asasinat politic, #Timosenko asasinat Lazarenko , #premier Ucraina