Ucraina: S-au renumarat buletinele din 102 sectii de votare

Duminica, 14 Februarie 2010, ora 15:23
666 citiri
Ucraina: S-au renumarat buletinele din 102 sectii de votare

Comisia Electorala Centrala (CEC) din Ucraina a renumarat buletinele de vot din 102 sectii de la al doilea tur al alegerilor, sectii aflate in regiunile contestate de premierul Iulia Timosenko, a anuntat duminica Elena Lukas, membra CEC, citata de agentia UNIAN, transmite RIA Novosti.

Potrivit ei, rezultatul scrutinului din 7 februarie a fost diferit in numai 14 sectii.

CEC a anuntat si ca a respins plangerea depusa de Timosenko privind fraudarea alegerilor si ca va anunta rezultatele oficiale finale duminica, relateaza Kyiv Post.

Dupa numararea tuturor buletinelor de vot, liderul Partidului Regiunilor (opozitie), Viktor Ianukovici, a obtinut 48,95% din sufragii, iar rivala sa, Iulia Timosenko, 45,47%.

Sustinatorii lui Timosenko au cerut ca voturile sa fie renumarate in regiunile Donetk, Lugansk si in Crimeea, adica in total in aproape 1.300 de sectii, aminteste RIA Novosti.

Sambata, Timosenko a anuntat ca va contesta in justitie rezultatul alegerilor prezidentiale, deschizand calea unei noi perioade de incertitudine in Ucraina, tara extenuata de crizele politice repetate din ultimii ani. "Alegerile din Ucraina au fost falsificate", a declarat Timosenko sambata seara intr-o declaratie televizata, comentand pentru prima oara direct anuntul rezultatelor oficiale ale scrutinului prezidential din 7 februarie.

"In intreaga tara, potentialele fraude depasesc un milion de voturi. Aceste voturi sunt suficiente pentru victoria noastra comuna", a spus ea, in timp ce distanta fata de Ianukovici se ridica la cel putin 890.000 de voturi, ceea ce inseamna 3,5%.

"Sa nu aveti nicio indoiala: am castigat", a asigurat Timosenko. "Dar adversarii nostri au inteles perfect ca nu au nicio sansa sa obtina sustinerea majoritatii oamenilor pe cale legitima", a adaugat ea. "Am luat singura decizie posibila, aceea de a contesta rezultatul votului la tribunal. Voi apara statul si alegerea voastra folosind argumente juridice", a mentionat premierul ucrainean. "Sa nu mergem la tribunal ar insemna sa lasam Ucraina pe mainile infractorilor fara lupta", a subliniat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rezultate alegeri prezidentiale Ucraina, #renumarare voturi Ucraina , #premier Ucraina