Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Parlamentarii lui Timosenko l-au impiedicat pe Iuscenko sa-si tina discursul anual

Marti, 13 Mai 2008, ora 15:49
542 citiri
Parlamentarii lui Timosenko l-au impiedicat pe Iuscenko sa-si tina discursul anual

Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a fost nevoit marti sa renunte sa-si mai sustina discursul anual in fata Parlamentului, pentru ca deputatii apropiati premierului Iulia Timosenko i-au blocat accesul la tribuna, informeaza AFP.

Inca din cursul diminetii, deputatii Blocului Timosenko, parteneri in majoritatea guvernamentala alaturi de partidul prezidential Ucraina Noastra, au incercuit tribuna, unii dintre ei asezandu-se chiar in fotoliul presedintelui Adunarii.

Este pentru a patra oara in acest an cand presedintele Ucrainei nu a putut sa prezinte in Rada Suprema (Parlamentul) mesajul anual catre natiune. Anterior, presedintele a fost impiedicat sa-si prezinte discursul despre starea natiunii de catre parlamentarii opozitiei.

Deputatii Blocului Timosenko au blocat marti tribuna pentru ca doreau ca Rada sa adopte mai intai un pachet de legi antiinflatie si sa numeasca noul sef al Fondului Proprietatii de Stat, desemnat de Timosenko printr-o decizie anulata pana acum de doua ori de presedintele Iuscenko.

Seful statului a denuntat aceasta situatie "fara precedent" si si-a reafirmat impotrivirea fata de ideea unor noi alegeri legislative anticipate - ultimele desfasurandu-se in septembrie 2007 - desi coalitia sa cu premierul risca sa se rupa.

Viktor Iuscenko a spus ca motivul adevarat al blocarii tribunei parlamentare de catre fractiunea Iuliei Timosenko nu il constituie cererea de examinare a masurilor antiinflationiste, ci cu totul altceva.

La sapte luni de la alegerile legislative anticipate, Iuscenko si premierul Timosenko - aliati in timpul Revolutiei portocalii prodemocratice din 2004, insa si rivali de atunci - au o coabitare foarte dificila.

Timosenko, mai populara, ameninta ca va propune Parlamentului amendamente prin care sa fie reduse puterile prezidentiale, asa cum vrea si opozitia condusa de Partidul Regiunilor al fostului premier prorus Viktor Ianukovici.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#discurs, #parlamentari, #Iuscenko, #timosenko, #impiedicare , #stiri Iulia Timosenko