Timosenko da vina pe Iuscenko pentru deprecierea monedei ucrainene

Duminica, 21 Decembrie 2008, ora 13:45
913 citiri
Timosenko da vina pe Iuscenko pentru deprecierea monedei ucrainene

Premierul ucrainean Iulia Timosenko, care se declara "in opozitie", le-a cerut Parchetului si unei organizatii neguvernamentale sa ancheteze deprecierea monedei nationale, acuzandu-l pe presedintele Viktor Iuscenko pentru aceasta situatie, relateaza AFP.

"Acum sunt in opozitie", a declarat ea sambata, potrivit unui post de televiziune, dupa ce partidul sau a format o coalitie cu partidul presedintelui, Ucraina Noastra-Autoaparare Nationala. "Este trist ca acest om, presedintele Iuscenko (...) s-a injosit intr-atat incat ne este rusine sa ii pronuntam numele", a adaugat ea, citata de AFP.

Timosenko a afirmat ca a trimis "un raport detaliat catre Global Witness", pentru ca ONG-ul sa ancheteze cauzele deprecierii monedei nationale, grivna.

Anterior, premierul a cerut demisia presedintelui, acuzandu-l ca ar fi provocat scaderea cursului grivnei, pentru a se imbogati si pentru a slabi Guvernul.

Global Witness este o organizatie neguvernamentala specializata in lupta impotriva coruptiei in domeniul comertului international si al exploatarii resurselor naturale.

Seful Guvernului a anuntat si ca i-a cerut biroului procurorului ucrainean si Serviciului national de securitate sa lanseze o ancheta privind deprecierea monedei nationale. Ea a pus, insa, la indoiala onestitatea acestor institutii.

"Sunt sigura ca in prezent (aceste servicii - n.red.) incearca mai degraba sa acopere masinatiunile criminale, decat sa desfasoare anchete pentru a-i pedepsi pe vinovati", a acuzat ea.

Grivna a pierdut aproape jumatate din valoarea sa in ultimele saptamani, in conditiile in care criza economica mondiala a lovit in plin Ucraina. Iuscenko si Timosenko se afla de mai multe luni in conflict, pe fondul rivalitatilor personale.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Comisia Europeană a deschis luni, 22 aprilie, o anchetă împotriva noii aplicaţii TikTok Lite şi ameninţă să suspende, începând de joi, o funcţie a reţelei de socializare chinezeşti...
#Iulia Timosenko, #Voktor Iuscenko, #ancheta, #depreciere grivna , #stiri Iulia Timosenko