Primarul din Ploiesti a gasit vinovatul pentru vizita procurorilor DNA la usa sa

Marti, 03 Martie 2015, ora 10:34
4300 citiri
Primarul din Ploiesti a gasit vinovatul pentru vizita procurorilor DNA la usa sa

Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, a ajuns, marti, la DNA, unde urmeaza sa fie audiat, in calitate de suspect, in dosarul privind finantarea echipei de fotbal Petrolul din banii municipalitatii.

Edilul a declarat ca mai multe institutii au facut verificari in acest sens si au constatat ca sponsorizarile sunt legale.

"Ministerul de Finante, Curtea de Conturi, Prefectura au spus ca e legal. Probabil Capra (patronul FC Petrolul, arestat la domiciliu - n.red.) a dat declaratii impotriva mea. Acest zvon e de foarte mult timp in piata ploiesteana... ca negociaza eliberarea sa", a precizat Iulian Badescu, dupa ce, marti dimineata, anchetatorii au facut pechezitii la primarie si in locuinta sa, de unde au ridicat mai multe documente.

Sponsorizari ilegale pentru Petrolul Ploiesti: Primarul e suspect in dosar si asteptat la DNA

Intrebat ce au luat anchetatorii din casa lui, Badescu a raspuns ca acestia au ridicat "acte care au legatura cu Lupii Galbeni (asociatia - n.red) si Petrolul, au gasit niste documente care cred ca sunt relevante".

Social-democratul a mentionat ca totul a pornit de la o directoare din cadrul primariei, care a refuzat sa semneze alocarea catorva milioane de euro ONG-ului Lupii Aurii, de unde banii urmau sa ajunga la echipa de fotbal.

"Interesant e ca acest dosar e de mai bine de un an la DNA, se pare ca documentele Curtii de Conturi nu sunt luate in calcul", a spus el, adaugand ca platile "nu au afectat bugetul local, (banii - n.red.) au fost alocati prin votul unanim al consilierilor locali".

"Mi se pare o aberatie, sincer", a declarat Badescu, inainte sa intre in sediul DNA Ploiesti.

Perchezitii DNA la primarie si in casa edilului

Procurorii DNA au facut, marti dimineata, perchezitii la Primaria Ploiesti. Verificarile anchetatorilor l-au vizat pe edilul Iulian Badescu, suspectat ca ar fi sponsorizat ilegal echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, din fondurile municipalitatii.

Perchezitii DNA la Primaria Ploiesti - sponsorizari ilegale pentru echipa Petrolul

Descinderile au avut loc atat la biroul lui Badescu de la primarie, cat si in locuinta acestuia din cartierul exclusivist Albert. Ancheta are in vizor modul in care echipa Petrolul Ploiesti ar fi fost finantata de catre Consiliul Local.

Badescu a explicat, la Digi 24, ca ancheta a fost deschisa in anul 2014 si ca vizeaza modul in care a fost finantata echipa Petrolul Ploiesti. Mai exact, procurorii anticoruptie suspecteaza ca primaria ar fi alocat circa trei milioane de euro asociatiei Lupii Galbeni, iar o parte din acesti bani ar fi ajuns la echipa Petrolul Ploiesti, pentru performantele fotbalistilor din sezonul 2012-2013.

DNA a inceput ancheta in acest caz in urma cu circa un an, cand a fost demarata urmarirea penala in rem (cu privire la fapta, nu la persoana), pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu.

Dezvaluiri incendiare despre finantarea clubului Petrolul: Milioane de euro pentru un ONG

DNA sustine ca Clubul Petrolul Ploiesti ar fost finantat si de autoritatile locale, care ar fi livrat bani unui ONG, Lupii Galbeni, condus de patronul echipei, Dan Capra, si de fratele acestuia.

Fratii Dan si Nicu Capra, precum si directorul clubului ploiestean, Marius Bucuroiu, au fost arestati preventiv intr-un alt dosar, in care sunt acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani. Ei se afla acum in arest la domiciliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Iulian Badescu DNA, #primar Ploiesti DNA , #stiri Iulian Badescu