Primul grevist USL care contraataca - da PDL in judecata pentru afisele cu "chiulangiii"

Vineri, 09 Martie 2012, ora 17:31
3165 citiri
Primul grevist USL care contraataca - da PDL in judecata pentru afisele cu "chiulangiii"

Senatorul PSD Iulian Badescu este primul parlamentar al USL care actioneaza in judecata PDL pentru afisele puse de acest partid si in care e prezentat drept "chiulangiu", pentru greva parlamentara la care participa.

"Este un lucru normal sa iti aperi imaginea si sa reactionezi impotriva tuturor atacurilor nefundamentate la persoana ta. Aceste mizerii care s-au postat in tot municipiul Ploiesti sunt niste atacuri tipice PDL, mai exact tipice Robertei Anastase, care mi-a dedicat exclusiv mie aceasta campanie in judetul Prahova pentru ca sunt singurul parlamentar care 'beneficiaza' de acest tratament", a declarat senatorul, pentru Ziare.com.

In plus, el a spus ca unul dintre motivele afiselor din orasul prahovean este si faptul ca va fi contracandidatul actualului primar al municipiului Ploiesti la aceasta functie si reprezinta "o amenintare la adresa acestuia".

Iulian Badescu da in judecata filiala Prahova a PDL si spune ca va merge pana la capat in demersul sau, dar ca nu intelege de ce prima programare a acestui proces a fost facuta in ianuarie 2013, catalogand decizia justitiei ca "nelalocul ei".

Totodata, senatorul PSD a tinut sa precizeze ca aceasta actiune nu are legatura cu faptul ca a facut parte din PDL, pana in 2010.

"Nu are nicio legatura cu faptul ca am facut parte din PDL, are o legatura cu faptul ca sunt unul dintre oamenii care a avut curaj sa-i infrunte si sa le spuna verde in fata ceea ce gandeste si ceea ce simte. Acest lucru este neacceptat pentru actuala conducere a PDL si mai ales pentru Roberta Anastase", este de parere social democratul.

El a mentionat ca nu stie daca actiunea sa isi gaseste corespondent altundeva in tara si ca nu s-a consultat cu nimeni, fiind numai o decizie proprie.

"Nu stiu daca se intampla si in alta parte din tara, nu m-am consultat cu nimeni, e o decizie a mea. Mi se pare normal, ca om care am intrat in politica, sa fac ceva, sa-mi apar imaginea, sa-mi apar crezurile. Nu sunt dator nimanui pentru ceea ce sunt astazi", a afirmat senatorul PSD.

Acesta a mai explicat ca nu a fost sustinut de nimeni din conducerea PSD, dar ca nu crede ca cineva s-ar opune acestui demers, dimpotriva.

"Nu am intrebat pe nimeni si nici nu cred ca este cineva din PSD care se opune acestui demers, ba din contra", a completat Iulian Badescu.

Parlamentarii USL sunt intr-o greva parlamentara de la inceputul sesiunii legislative, refuzand sa participe la lucrarile din plen sau din comisii. In replica, PDL a inceput o campanie de afisaj in care parlamentarii USL sunt prezentati drept "chiulangii" si se mentioneaza ca greva lor costa statul 1,4 milioane de euro in fiecare luna.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....