Fake news cu măști FFP 2 propagat de un anti-vaccinist, fost candidat la europarlamentare. „Arafat, întinzi coarda măi plinuțule, măi. Confunzi masca cu burka și pe bărbați cu femeile”

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 12:54
7169 citiri
Fake news cu măști FFP 2 propagat de un anti-vaccinist, fost candidat la europarlamentare. „Arafat, întinzi coarda măi plinuțule, măi. Confunzi masca cu burka și pe bărbați cu femeile”
Iulian Capsali (stânga) alături de medicul antivaccinist Răzvan Constantinescu FOTO Facebook/ Răzvan Cosntatntinescu

Anunțul autorităților privind obligativitatea purtării măștilor sanitare sau de tip FFP 2 și eliminarea celor textile a dus la nemulțumiri în rândul anti-vacciniștilor și la propagarea de informații false.

Fostul candidat la alegerile europarlamentare din 2014 și anti-vaccinist declarat, Iulian Capsali, a scris pe Facebook un mesaj în care critică autoritățile pentru ultimele decizii.

„Dacă eram în București, mâine după slujbă eram la protest.

Cum psihopaților să obligați lumea la măști FFP2 PE STRADĂ?

Arafat, întinzi coarda măi plinuțule, măi! Confunzi masca cu burka și pe bărbați cu femeile, măi ghomandand de Gurlandia măi!

Ciolacule, numai cu masca o să rămâi, că o să te voteze doar Dana Budeanu, slugă ordinară!”, a scris Iulian Capsali pe Facebook.

Departamentul pentru Situații de Urgență a atras atenția, tot printr-o postare pe Facebook, că se răspândesc informații false în privința obligativității măștilor, dând exemplu postarea lui Iulian Capsali.

„Atenție‼️ FAKE NEWS‼️

Ca urmare a răspândirii pe mai multe de rețele de socializare, inclusiv prin intermediul aplicației WhatsApp a unor informații prin care se induce în mod eronat populației ideea instituirii obligativității purtării măștilor de protecție de tip FFP2 pe stradă, facem precizarea ca acestea se înscriu sub spectrul informațiilor de tip Fake News, fiind redate contrar tuturor precizărilor oferite de reprezentanții instituțiilor responsabile în gestionarea pandemiei de COVID-19.

‼️Conform ultimei hotărâri CNSU, adoptată ieri, se precizează următoarele: “se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție DOAR TIP MEDICAL (cea chirurgicală cu 3 straturi) sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise.

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

#Iulian Capsali, #fake news, #masti ffp2, #departamentul pentru situatii de urgenta, #Raed Arafat , #stiri sociale