Sora lui Ponta: M-am prezentat de bunavoie la DNA, am calitate de martor

Joi, 26 Februarie 2015, ora 15:16
6167 citiri
Sora lui Ponta: M-am prezentat de bunavoie la DNA, am calitate de martor
Foto: Digi24

Alexandra Hertanu, sora premierului Victor Ponta, afirma ca s-a prezentat de bunavoie, joi, la DNA Ploiesti si a dat declaratii in calitate de martor.

"Mi-am trait toata viata discret si fara nici o implicare in viata publica. Din pacate de mai bine de o saptamana acest lucru nu a mai fost posibil. Respect dreptul presei de a cere informatii despre subiecte de interes public dar in acelasi timp consider ca si publicul are dreptul la informatii corecte si complete.

In concluzie, pentru a evita speculatiile, vreau sa se stie ca in aceasta dimineata m-am prezentat de bunavoie la sediul DNA Ploiesti pentru a recupera hard-diskurile apartinand SC EXFIN 2000 in care am calitatea de administrator si asociat. Cu aceasta ocazie, mi s-a solicitat si am acceptat sa dau o declaratie de martor. Asta a fost tot! In plus doresc sa fac cunoscut ca, in ciuda informatiilor vehiculate in presa, eu, mama mea sau SC EXFIN 2000 nu am avut niciodata nici un fel de legatura contractuala cu SC GROSSMAN ENGINEERING SRL", a postat, joi dupa amiaza, pe Facebook Alexandra Hertanu.

Comentariul a fost preluat si de Victor Ponta pe aceeasi retea de socializare.

Presa a relatat despre faptul ca sora si mama premierului au fost citate la DNA Ploiesti pentru audieri in dosarul in care cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv pentru fapte de coruptie.

Victor Ponta si-a exprimat public nemultumirea pentru felul in care au fost redactate stirile pe aceasta tema, sustinand ca sora si mama sa sunt "linsate mediatic" doar pentru ca sa fie el lovit politic.

Ponta: E o mare suferinta sa vad ca sora si mama mea sunt linsate mediatic doar ca sa fiu eu lovit politic

Ce spune premierul Ponta despre audierea surorii si mamei la DNA (Video)

Sora premierului Victor Ponta a fost audiata, joi dimineata, la DNA Ploiesti. Alexandra Hertanu a dat declaratii in dosarul in care sotul ei, Iulian Hertanu, arestat preventiv, este cercetat de procurorii anticoruptie pentru frauda cu fonduri UE si organizarea unui grup infractional.

Si mama prim-ministrului, Cornelia Naum, a fost asteptata joi la DNA, potrivit unor surse din institutie. Ulterior, Realitatea TV a informat ca audierea mamei lui Victor Ponta s-a amanat, urmand ca aceasta sa fie citata din nou peste cateva zile.

Cele doua detin o firma, iar procurorii ar putea dori sa verifice daca aceasta a fost utilizata de Iulian Hertanu in comiterea de infractiuni de coruptie.

De asemenea, senatorul PSD Radu Oprea, fostul prefect al judetului Prahova, s-a prezentat si el la sediul Directiei din Ploiesti, precizand ca a fost citat ca martor intr-un dosar, insa nu stie deocamdata despre ce este vorba.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 18 februarie.

Cumnatul premierului Victor Ponta, arestat preventiv (Video)

Procurorii il acuza pe cumnatul lui Ponta de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei unor fonduri europene si evaziune fiscala, se arata intr-un comunicat al DNA.

Cine este Iulian Hertanu, cumnatul cu probleme penale al premierului Ponta

Fondurile UE ar fi fost fraudate prin intermediul firmei Grossman Engineering, al carei administrator este Iulian Hertanu.

Investigatorii suspecteaza ca societatea a obtinut fraudulos contractul pentru lucrarile de extindere a canalizarii orasului Comarnic, judetul Prahova. Banii europeni ar fi fost folositi in alte scopuri, iar lucrarile au fost facute de mantuiala. Prejudiciul din acest dosar este de sapte milioane de euro.

In dosar sunt implicate mai multe persoane, printre care fostul consilier PSD Mihai Coman si oamenii de afaceri Vladimir Ciorba si Liviu Munteanu. In aceeasi speta mai sunt anchetati sub control judiciar seful CJ Prahova, Mircea Cosma, precum si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

La randul sau, deputatul Sebastian Ghita a fost pus sub urmarire penala, fiind plasat si sub control judiciar in acelasi dosar. Ex-pesedistul este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Alexandra Hertanu audiata DNA, #sora Ponta audiata DNA , #Alexandra Hertanu
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza Kim Jong II Pon Ta
Kim Jong II Pon Ta
rank 5
Alta curată ca lacrima! O cred fiindcă este soră cu dottore.