Cumnatul lui Victor Ponta, saltat de mascati si dus la audieri intr-un dosar de frauda cu fonduri UE

Marti, 17 Februarie 2015, ora 11:06
7439 citiri
Cumnatul lui Victor Ponta, saltat de mascati si dus la audieri intr-un dosar de frauda cu fonduri UE

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost dus marti la audieri la sediul DNA Ploiesti.

Hertanu a fost ridicat de la locuinta sa de catre anchetatorii anticoruptie, potrivit Digi 24.

Ponta reactioneaza dupa ce cumnatul si sora lui au intrat in vizorul DNA

Cumnatul prim-ministrului da explicatii in fata anchetatorilor intr-un dosar de frauda cu fonduri europene.

In acest dosar, anchetatorii suspecteaza ca s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind insusiti in interes propriu, potrivit unor surse Mediafax. In acelasi dosar exista si suspiciuni legate de comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, printre care si fapte de evaziune fiscala.

Frauda cu fonduri europene: Perchezitii la sora si cumnatul lui Victor Ponta

Sursele citate spun ca deturnarea de fonduri s-ar ridica la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adauga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei din evaziune fiscala.

Procurorii au desfasurat marti dimineata mai multe perchezitii la una dintre firmele lui Hertanu. SC Exfin SRL a fost fondata de Cornelia Naum, mama lui Victor Ponta. In prezent, firma este controlata de catre sora si cumnatul premierului, Alexandra si Iulian Hertanu.

Frauda cu un proiect de canalizare

In acelasi dosar, arata surse citate de Realitatea TV, este vizata si SC Grossman Engineering Group SRL. Hertanu este administrator de drept al acestei firme si, incepand din 25 aprilie 2014, administrator de fapt, cumnatul premierului fiind si angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroesti, judetul Ilfov.

Totodata, surse judicare citate de Mediafax spun ca Iulian Hertanu, impreuna cu Vladimir Razvan Ciorba (administrator si asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL, SC CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL Dobroesti) si cu Mihail Marian Coman (administrator si asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA, in functia de consilier al directorului general, din 24 mai 2012) "au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea castigarii frauduloase a contractului de lucrari avand ca obiect 'Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic'".

Contractul intre Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL si SC Hidro Prahova SA Ploiesti a fost semnat in 13 ianuarie 2012.

Procurorii ii suspecteaza pe reprezentantii acestor companii ca si-ar fi insusit importante sume de bani din proiect, "prin schimbarea ilegala a destinatiei fondurilor obtinute si prin sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, respectiv prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat".

Potrivit surselor judiciare citate de B1 TV, la grupul infractional ar fi aderat si Liviu Munteanu. Acesta a fost numit in aprilie, anul trecut, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL.

Pe langa cumnatul lui Ponta, la DNA urmeaza sa fie adus pentru audieri si Vladimir Razvan Ciorba. Mihail Marian Coman a ajuns deja la sediul DNA.

Reactia lui Victor Ponta

Premierul Victor Ponta, care se afla in Statele Unite, a reactionat, marti, dupa ce procurorii anticoruptie au descins la o firma controlata de fratele si sora sa.

"Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu/Legea trebuie sa fie egala pt toti", a scris pe Twitter Victor Ponta.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#cumnat Ponta audiat DNA, #cumnat Ponta frauda UE , #DNA