Cumnatul premierului Victor Ponta, arestat preventiv (Video)

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 23:52
11513 citiri
Cumnatul premierului Victor Ponta, arestat preventiv (Video)

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Si omul de afaceri Vladimir Ciorba a fost arestat preventiv, in timp ce fostul consilier judetean de Prahova Mihai Coman va fi cercetat sub control judiciar.

Ordonanta de retinere emisa pe numele lui Hertanu a expirat miercuri, la ora 16:30.

Procurorii il acuza pe cumnatul lui Ponta de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei unor fonduri europene si evaziune fiscala, se arata intr-un comunicat al DNA.

Cumnatul lui Ponta, Ghita si familia Cosma, grup infractional organizat - acuzatiile oficiale

In acelasi dosar, a mai fost retinut marti si fostul consilier PSD Mihai Coman, acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei unor fonduri europene si evaziune fiscala.

Tot marti au fost retinuti si oamenii de afaceri Vladimir Ciorba si Liviu Munteanu, pe care procurorii ii acuza de constituirea unui grup infractional organizat, respectiv aderarea la un astfel de grup, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si evaziune fiscala.

Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Administratorul a trei firme, retinut

Nume grele in dosar

In acelasi dosar mai sunt implicati seful CJ Prahova, Mircea Cosma, precum si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Mircea Cosma si fiul, ambii PSD, sub control judiciar in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

Seful CJ Prahova este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat, folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Potrivit DNA, cat se afla sub control judiciar, Mircea Cosma are obligatia de a NU isi exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

Fiul acestuia, Vlad Cosma, este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

DNA mentioneaza ca, timp de 60 de zile, cei doi nu au dreptul sa paraseasca tara. De asemenea, cei doi NU au voie sa se apropie de alte persoane nominalizate si sa comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

La randul sau, deputatul Sebastian Ghita a fost pus sub urmarire penala, fiind plasat si sub control judiciar in acelasi dosar.

Sebastian Ghita, urmarit penal in dosarul cumnatului premierului: Nu m-au intrebat de PSD sau de Ponta

Ex-pesedistul este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

Citeste si:
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Reacția PSD după acuzațiile lui Cristian Ghinea la adresa lui Alexandru Rafila: ”Nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”
Social-democraţii susţin că „negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este...
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
România a mai expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București. Anunțul MAE
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 19 august, că un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat ”persona non grata” pe teritoriul României....
Comentarii
ORD
rank 5
Am sustinut si sustin in continuare ca "PSD= partidul penalilor" !
P.S.D.Erie
rank 5