Dosarul cumnatului lui Ponta Ancheta se extinde - director de la Hidro Prahova, sub control judiciar

Luni, 23 Februarie 2015, ora 19:04
2212 citiri
Dosarul cumnatului lui Ponta Ancheta se extinde - director de la Hidro Prahova, sub control judiciar

Directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, a fost pus sub control judicar, sub acuzatia de sprijinire a unui grup infractional organizat, in dosarul in care Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este arestat preventiv sub acuzatia de deturnare de fonduri europene.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de DNA, procurorii au dispus, luni, masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile pentru Virgiliu Iuliu Roman, directorul de productie al SC Hidro Prahova SA, firma la care actionar este Consiliul Judetean Prahova si care a derulat proiectul in cadrul caruia firma administrata de cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, ar fi deturnat fonduri europene in cuantum de peste sapte milioane de lei.

Dosarul cumnatului lui Ponta: Ancheta se extinde - director din firma lui Hertanu, retinut

Virgiliu Iuliu Roman este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat. In acelasi dosar mai sunt cercetati sub control judiciar, incepand de saptamana trecuta, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma, dar si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Conform anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic.

Astfel, conform procurorilor, in cursul anului 2012 Virgiliu Iuliu Roman "a fost ajutat sa obtina, in mod nelegal, calitatea de membru in Consiliul de Administratie al SC Hidro Prahova SA de catre Vlad Alexandru Cosma, in vederea sustinerii intereselor acestuia, iar ulterior, dobandind functia de director de productie in cadrul aceluiasi agent economic, a semnat la 27 octombrie 2014, un act aditional si o nota justificativa la contractul semnat de SC Hidro Prahova SA cu Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 S.R.L, in baza carora termenul de finalizare a lucrarii a fost prelungit in mod nelegal, cu 131 de zile fara calcul de penalitati".

Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Mircea si Vlad Cosma raman sub control judiciar

In perioada in care se afla sub control judiciar, Virgiliu Roman nu are voie sa exercite functia de director de productie la SC Hidro Prahova SA, nici sa ia legatura cu alti inculpati din acest dosar.

Noi audieri la DNA

Tot luni, oamenii de afaceri Mihail Marian Coman si Vladimir Razvan Ciorba, inculpati in acest dosar, sunt audiati la DNA Ploiesti.

Miercuri, este asteptat la DNA Ploiesti si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, pus, de asemenea, sub control judiciar si caruia procurorii i-au interzis sa-si exercite functia de sef al CJ pe perioada masurii preventive.

La sfarsitul saptamanii trecute, in acelasi dosar au fost audiate mai multe persoane, intre care Dumitru Pantea directorul SC Hidro Prahova SDA, firma la care actionar este CJ Prahova si care a derulat proiectul din care ar fi fost deturnate fondurile europene. Dumitru Pantea are calitatea de martor in acest dosar.

Deputatul Sebastian Ghita, deputatul Vlad Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova. Mircea Cosma, omul de afaceri Mihail Coman si omul de afaceri Liviu Munteanu se afla sub control judiciar in dosarul fraudarii de fonduri europene in care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, este arestat preventiv alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba.

Mircea Cosma si fiul, ambii PSD, sub control judiciar in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

In acelasi dosar, joia trecuta a fost retinut omul de afaceri Ilie Dragan, director al SC Grossmann Engineering SRL, firma despre care procurorii sustin ca a obtinut si decontat fraudulos fonduri europene in proiectul de la Comarnic.

Potrivit DNA, pentru a obtine contractul cu SC Hidro Prahova, firma la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar, Iulian Hertanu, Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu, au fost sprijiniti de deputatii Sebastian Ghita, Vlad Cosma si de presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Proiectul privind extinderea retelei de canalizare la Comarnic, in valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, insa lucrarile, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfarsitul anului trecut.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#director firma retinut Hertanu, #retineri dosar cumnat Ponta, #control judiciar Virgiliu Iuliu Roman , #DNA