Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dosarul cumnatului lui Ponta - DNA: Mircea Cosma nu mai poate fi seful CJ Prahova

Marti, 17 Februarie 2015, ora 16:05
3476 citiri
Dosarul cumnatului lui Ponta - DNA: Mircea Cosma nu mai poate fi seful CJ Prahova
Foto: Antena 3

Mircea Cosma, plasat sub control judiciar in dosarul de frauda cu fonduri europene, in care este implicat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, nu isi va exercita functia de sef al Consiliului Judetean Prahova in urmatorele doua luni.

Social-democratul este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat, folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Mircea Cosma si fiul, ambii PSD, sub control judiciar in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

Potrivit DNA, cat se afla sub control judiciar, Mircea Cosma are obligatia de a NU isi exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

Audieri maraton la DNA: Cumnatul lui Ponta, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma LIVE

Si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, a fost plasat sub control judiciar in acelasi dosar, fiind acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat.

DNA mentioneaza ca, timp de 60 de zile, cei doi nu au dreptul sa paraseasca tara. De asemenea, cei doi NU au voie sa se apropie de alte persoane nominalizate si sa comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

In acelasi dosar mai dau explicatii si deputatul Sebastian Ghita, Marian Coman, fost consilier PSD, precum si omul de afaceri Vladimir Razvan Ciorba.

Frauda cu un proiect de canalizare

In acelasi dosar, arata surse citate de Realitatea TV, este vizata si SC Grossman Engineering Group SRL. Hertanu este administrator de drept al acestei firme si, incepand din 25 aprilie 2014, administrator de fapt, cumnatul premierului fiind si angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroesti, judetul Ilfov.

Totodata, surse judicare citate de Mediafax spun ca Iulian Hertanu, impreuna cu Vladimir Razvan Ciorba (administrator si asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL, SC CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL Dobroesti) si cu Mihail Marian Coman (administrator si asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA, in functia de consilier al directorului general, din 24 mai 2012) "au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea castigarii frauduloase a contractului de lucrari avand ca obiect 'Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic'".

Contractul intre Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL si SC Hidro Prahova SA Ploiesti a fost semnat in 13 ianuarie 2012.

Procurorii ii suspecteaza pe reprezentantii acestor companii ca si-ar fi insusit importante sume de bani din proiect, "prin schimbarea ilegala a destinatiei fondurilor obtinute si prin sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, respectiv prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat".

Potrivit surselor judiciare citate de B1 TV, la grupul infractional ar fi aderat si Liviu Munteanu. Acesta a fost numit in aprilie, anul trecut, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL.

Pe langa cumnatul lui Ponta, la DNA urmeaza sa fie adus pentru audieri si Vladimir Razvan Ciorba. Mihail Marian Coman a ajuns deja la sediul DNA.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mircea Cosma dosar Hertanu, #Mircea Cosma presedinte CJ, #masuri DNA Mircea Cosma , #DNA