Veste proasta de la judecatori pentru Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta

Vineri, 14 August 2015, ora 14:48
3475 citiri
Veste proasta de la judecatori pentru Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta
Foto: Arhiva B1 Tv

Procurorii DNA Ploiesti au prelungit, vineri, masura controlului judiciar luata fata de cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, in dosarul in care acesta este urmarit penal pentru constituire de grup infractional organizat, deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala.

Hertanu s-a prezentat la sediul DNA Ploiesti, unde procurorii anticoruptie i-au comunicat decizia de prelungire cu inca 60 de zile a masurii preventive dispusa anterior fata de acesta.

De asemenea, procurorii au prelungit vineri masura controlului judiciar si in cazul deputatului Sebastian Ghita, care are in continuare interdictia de a parasi tara si de a lua legatura cu premierul Victor Ponta, al deputatului PSD Vlad Cosma, al tatalui acestuia, Mircea Cosma, fata de care s-a mentinut interdictia de a-si exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, si in cazul omului de afaceri Mihail Coman, fost consilier judetean.

Suspect din dosarul cumnatului lui Ponta: Cand se va afla adevarul, surprizele vor fi mari

Cei cinci sunt cercetati in dosarul de deturnare de fonduri europene in legatura cu lucrarile de extindere a canalizarii orasului prahovean Comarnic.

Lucrarile fac parte dintr-un proiect mai amplu, finantat de Uniunea Europeana, a carui valoare este de aproximativ 200 de milioane de euro.

DNA sustine ca, in perioada 2011 - 2015, Iulian Hertanu - administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorba - administrator/ asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL si CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL si Mihail Coman - administrator/ asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA (in calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana.

De asemenea, acestia ar fi urmarit sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Iulian Hertanu, inca 30 de zile de arest

Contractul avand ca obiect "Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic a fost atribuit de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL, contract fiind semnat la data de 13 ianuarie 2012".

Sebastian Ghita este acuzat ca a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale) la nivelul unor functionari ai SC Hidro Prahova SA si a exercitat interventii asupra directorului general al acestui agent economic, pentru a determina atribuirea nelegala a contractului catre asocierea Grossman - Euro Construct.

In acest dosar, Sebastian Ghita este urmarit penal pentru sprijinire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

De asemenea, Mircea si Vlad Cosma sunt acuzati ca au sprijinit acest grup infractional organizat prin interventii la nivelul unor functionari din cadrul Hidro Prahova, inclusiv la nivelul conducerii acestei societati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Iulian Hertanu evaziune, #Iulian Hertanu control judiciar, #Iulian Hertanu cumnat Ponta , #DNA