Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, in arest la domiciliu

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 23:40
3302 citiri
Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, in arest la domiciliu
Foto: B1Tv (Arhiva)

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, va fi plasat in arest la domiciliu dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a admis contestatia fata de prelungirea masurii arestului preventiv cu 30 de zile in dosarul de fraudare a fondurilor europene in legatura cu lucrarile de extindere a canalizarii in orasul Comarnic.

Aceeasi decizie a fost luata si pentru omul de afaceri Vladimir Razvan Ciorba. In cazul omului de afaceri Ilie Dragan, Instanta Suprema a respins contestatia fata de prelungirea arestului la domiciliu.

Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Iulian Hertanu, inca 30 de zile de arest

Decizia ICCJ este definitiva.

In 14 aprilie, Instanta Suprema a admis propunerea DNA de prelungire cu 30 de zile a masurii arestarii preventive pentru Hertanu si Ciorba, in timp ce lui Ilie Dragan i-a fost prelungit arestul la domiciliu.

Iulian Hertanu, actionar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost arestat preventiv pe 18 februarie, el fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si pentru evaziune fiscala.

Cumnatul lui Ponta, Iulian Hertanu, retinut de DNA (Video)

Aceleasi acuzatii au fost retinute si in cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman si Vladimir Razvan Ciorba.

In aceeasi cauza, sunt cercetati sub control judiciar Mircea Cosma, presedinte al CJ Prahova, si deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita.

Acuzatiile se refera la modul in care a fost acordat in ianuarie 2012 un contract avand ca obiect "Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic" de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL.

DNA sustine ca, in perioada 2011 - 2015, Iulian Hertanu - administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL si angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorba - administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL si CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL si Mihail Coman - administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA (in calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana.

De asemenea, acestia au urmarit sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Contractul avand ca obiect "Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic" atribuit de SC Hidro Prahova SA Ploiesti Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Iulian Hertanu arest domiciliu, #cimnat Victor Ponta arest domiciliu , #Victor Ponta